Με τη σειρά…. Και το «Δεν πληρώνω» κλήθηκε στην Ασφάλεια «για εξηγήσεις»

Ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στην κρατική Ασφάλεια τα ιδρυτικά μέλη του «κινήματος δεν πληρώνω», Ηλίας και Λεωνίδας Παπαδόπουλος στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται κατόπιν παραγγελίας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Υπενθυμιζουμε ότι στο ίδιο πλαίσιο κλήθηκε και ο προεδρος της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Οσον αφορά στα δυο αδέλφια, καλουνται να απολογηθουν ουσιαστικά στις 27 Σεπτεμβρίου στη υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και στο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος (όπως είναι ο βαρύγδουπος τίτλος της υπηρεσίας).

Τουτέστιν, όταν καποιος προσπαθεί να σταματήσει πλειστηριασμούς σπιτιών ανήμπορων  πολιτών, είναι εχθρός του κράτους και της δημοκρατίας….

Και απο την άλλη, βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα, δίνοντας για άλλη μια φορά  μια σχιζοφρενική διάσταση στα γεγονότα, και καταδικάζει  την κλήση του Λαφαζάνη σε απολογία.

Τι άλλο έχουν να δουν τα μάτια μας….

Η ανακοίνωση του «Δεν πληρώνω»

Σε ανακοίνωση του το “Κίνημα δεν πληρώνω” αναφέρει τα εξής:

« Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ως ο πιο πιστός βαστάζος των συμφερόντων των τραπεζιτών και των διεθνών funds, επιχειρεί μέσω των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας να καταστείλει το Κίνημα Δεν Πληρώνω και τον ανυποχώρητο αγώνα του ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας.

Η επιχείρηση αυτή παραπέμπει σε πογκρόμ καταστολής φασιστικών καθεστώτων και ανελήφθη από το οργουελικής έμπνευσης «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Είναι θλιβερό το γεγονός ότι μία κυβέρνηση που στον πυρήνα της πολιτικής της φρασεολογίας είχε την προστασία των λαϊκών στρωμάτων, μετατράπηκε εν ριπή οφθαλμού στο πιο υπάκουο ανδρείκελο των τραπεζιτών και των διεθνών αρπακτικών.

Είναι πλέον σαφές ότι το τοκογλυφικό κεφάλαιο μαζί με το πιστό πολιτικό του προσωπικό επιδίδεται σε πρωτοφανή επιχείρηση καταστολής των πρωτοπόρων αγωνιστών του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών, με απώτερο στόχο την τρομοκράτηση όλων των πολιτών οι οποίοι αντιδρούν στην εκποίηση της περιουσίας του ελληνικού λαού.

Το βαθύ κράτος, υπό την καθοδήγηση της κυβέρνησης και των τραπεζιτών, διαστρεβλώνει τις έννοιες βαφτίζοντας ως Δημοκρατία τον Φασισμό και ως Προστασία του Πολιτεύματος την προστασία των συμφερόντων μιας χούφτας τραπεζιτών.

Στα πλαίσια αυτής της επιχείρησης καταστολής, οι αγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω Ηλίας Παπαδόπουλος & Λεωνίδας Παπαδόπουλος, έλαβαν κλήση από την Κρατική Ασφάλεια για παροχή εξηγήσεων, την Πέμπτη 27-9-18, σχετικά με τη συμμετοχή τους σε δράσεις του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Αν νομίζουν ότι με τέτοιες μεθόδους θα μας κλονίσουν ή θα μας τρομοκρατήσουν είναι γελασμένοι. Ο Αγώνας μας ενάντια στους πλειστηριασμούς και στις επερχόμενες εξώσεις είναι κοινωνικά δίκαιος και θα κλιμακωθεί μέχρι την τελική νίκη!

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Κανένας συμπολίτης μας στο δρόμο!».

ΤΟ ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει «ως απαράδεκτη την κλήση του Παναγιώτη Λαφαζάνη για την παροχή εξηγήσεων και με την υποψία τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Τέτοιου είδους πρακτικές έχουν στόχο τον εκφοβισμό του λαού και εκθέτουν την κυβέρνηση για το κλίμα καταστολής που έχει καλλιεργήσει, ιδιαίτερα στο θέμα των πλειστηριασμών και η οποία (κυβέρνηση) δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τις ενέργειες των δικαστικών λειτουργών»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here