Με σημαία ευκαιρίας η ΝΔ στα εθνικά: Ενα χρόνο πριν θεωρούσε εθνικά επιζήμια την επέκταση των χωρικών υδάτων μόνο στο Ιόνιο!

Μιά ακόμη εντυπωσιακή κυβίσθηση και μεταστροφή 180 μοιρών από την κυβέρνηση της ΝΔ στα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική. Ο πρωθυπουργός αποδεικνύοντας την σημαία ευκαιρίας που έχει σηκώσει στα εθνικά θέματα, ανακοίνωσε την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης από τα 6 στα 12 μίλια στο Ιόνιο, όταν η ΝΔ ένα χρόνο πριν είχε καταγγείλει ως εθνικά επιζήμια μια τέτοια ενέργεια. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση τασσόταν αναφανδόν κατά και ξεσπάθωνε εναντίον της κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι χωρίζει τη χώρα στη μέση, πλήττει τα εθνικά συμφέροντα και οξύνει την κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Χαρακτήριζε μια τέτοια κίνηση εθνικά επιζήμια, υποστηρίζοντας πως ενισχύει τις θέσεις και τις διεκδικήσεις της Άγκυρας.

Αυτά τόνιζε σε επίσημες δηλώσεις και ομιλίες στη Βουλή, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, τότε τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ. Ενδεικτικά το Tvxs.gr υπενθυμίζει τη δήλωσή του τον Οκτώβρη του 2018, στην οποία ανέφερε: «Με πρωτοφανή επιπολαιότητα και προχειρότητα ο κ. Κοτζιάς, έχοντας ήδη απομακρυνθεί από το ΥΠΕΞ, χώρισε τη χώρα στη μέση. Το έκανε προαναγγέλλοντας την επέκταση των χωρικών μας υδάτων μόνο στο Ιόνιο και μάλιστα με τη συγκατάθεση του κ. Τσίπρα».

«Έδωσε έτσι τη δυνατότητα στην Τουρκία να επιμείνει στη γνωστή θέση της ότι στο Αιγαίο δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως το Δίκαιο της Θάλασσας διότι δήθεν πρόκειται για «ειδική περίπτωση». Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση, με φθηνούς εντυπωσιασμούς, υποσκάπτει θεμελιώδεις θέσεις της εξωτερικής μας πολιτικής».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here