Με «συγγνώμη» Ντόρας-Μπογδάνου έκλεισε το κυβερνητικό φιάσκο με τον «Τζόκερ»-Νηφαλιότητα ζήτησε ο Μητσοτάκης

«Συγγνώμη» ζήτησαν οι δύο γαλάζιοι βουλευτές, Ντόρα Μπακογιάννη και Κωνσταντίνος Μπογδάνος, από την πρώην γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, την οποία και κατηγόρησαν ότι ήταν αυτή που κάλεσε την αστυνομία στις κινηματογραφικές αίθουσες όπου υπήρχαν ανήλικοι και παρακολουθούσαν την ταινία «Τζόκερ».

Η κ. Βλαζάκη, σε δήλωσή της, χαρακτήρισε ως «τραγικό» το γεγονός ότι «η πληροφορία αυτή διακινήθηκε καταρχάς από βουλευτές, την κ. Μπακογιάννη και τον κ. Μπογδάνο, αν όχι κι από άλλους που δεν γνωρίζω, οι οποίοι σκοπίμως παραπληροφορούν την κοινή γνώμη». «Η πληροφορία ότι δήθεν εγώ είμαι αυτή η οποία κάλεσα τηλεφωνικά την αστυνομία να επέμβει προκειμένου να επιληφθεί του θέματος της παρακολούθησης της ταινίας Joker από ανηλίκους θεατές είναι απολύτως ψευδής και εξ ολοκλήρου ανυπόστατη», τόνισε η ίδια.

Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, μετά από τη συγκεκριμένη δήλωση, έσπευσαν να ζητήσουν «συγγνώμη», λέγοντας πως έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης.

«Λυπάμαι πολύ για το σημερινό μου σχόλιο που αφορούσε την κα. Μαρία Βλαζάκη σε σχέση με τους υπαλλήλους του Υπ. Πολιτισμού που συμμετείχαν στην υπόθεση με την ταινία Joker. Όπως αποδεικνύεται, ουδεμία σχέση είχε με την υπόθεση και προσωπικά έπεσα θύμα παραπληροφόρησης ανεύθυνων πηγών», αναφέρει μέσω του λογαριασμού της στο Twitter η κ. Μπακογιάννη.

 

Από την πλευρά του, και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δηλώνει: «Η αρετή της επωνυμίας είναι αυτή: Όταν γίνεται ένα λάθος, το σφάλμα αποδίδεται στον φταίχτη. Στην περίπτωσή μας, η κα Μπακογιάννη κι εγώ είχαμε λάθος πληροφόρηση ως προς την εμπλοκή της κας Βλαζάκη στην επίμαχη υπόθεση. Σε ό,τι με αφορά, αναλαμβάνω την ευθύνη μου και απολογούμαι».

 

«Το φιάσκο της κυβέρνησης «Τζόκερ» ολοκληρώθηκε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο», σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρουν ειδικότερα, ότι «ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε χθες να ζητήσει δημόσια «νηφαλιότητα» μήπως και σταματήσουν να τσακώνονται οι υπουργοί του για το ποιος θα πάρει την ευθύνη του «τζόκερ» και είπε ότι όλη αυτή η ιλαροτραγωδία είναι «ένδειξη κανονικότητας»». «Συμφωνούμε απολύτως, είναι η κανονικότητα της Δεξιάς», σχολιάζουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθέτουν δε πως «την ίδια ώρα, αφού η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε τον κ. Μπογδάνο, που διέδωσε τις σχετικές φήμες, «ανεύθυνη πηγή», τελικά ζήτησαν και οι δύο δημόσια συγγνώμη από την κ. Βλαζάκη, την οποία είχαν κατονομάσει ως τη ΣΥΡΙΖΑία υπάλληλο του Υπουργείου Πολιτισμού που δήθεν ζήτησε την έφοδο των αστυνομικών στους κινηματογράφους».

«Δεν θέλουμε να φανταστούμε τι θα γίνει εάν βγει και sequel του «Τζόκερ»», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

«Μάχη εντυπώσεων» είδε ο κ. Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός, στην ομιλία του στο επίσημο δείπνο της διοργάνωσης του «Συμποσίου της Θεσσαλονίκης» με τίτλο «Κυβερνώντας σε καιρούς ακυβερνησίας», παρουσίασε τις θέσεις του για την κυβερνησιμότητα. χαρακτήρισε την υπόθεση Τζόκερ «παρωδία που εμποδίζει τη νηφάλια προσέγγιση του θέματος».

Κατά την αναφορά του στις έξι προϋποθέσεις και στο πόσο επηρεάζουν την πραγματικότητα οι φήμες, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για τον σάλο που έχει προκληθεί σχετικά με την ταινία Τζόκερ. Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «μάχη εντυπώσεων» ενός περιστατικού που τυλίχθηκε σε φημες και για «παρωδία», που εμποδίζει τη νηφάλια προσέγγιση του ζητήματος.

«Πράγματι δουλειά της Αστυνομίας είναι να παρεμβαίνει όταν γίνεται μια καταγγελία. Αν παρενέβη με τρόπο υπερβολικό εδώ πέρα είμαστε να το συζητήσουμε αυτό. Αν θεωρούμε ότι ο νόμος που ορίζει το πλαίσιο προστασίας των ανηλίκων για τις τηλεοπτικές ταινίες είναι ένας νόμος που πρέπει να αλλάξει, να το συζητήσουμε κι αυτό με νηφαλιότητα», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με την επέμβαση της αστυνομίας και την απομάκρυνση ανηλίκων από κινηματογραφικές αίθουσες,

Στη γνώμη που έχει διατυπωθεί σχετικά με τη δυνατότητα που έχουν οι ανήλικοι να βλέπουν απεριόριστο υλικό από το κινητό τους, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η δημόσια σφαίρα διακατέχεται από διαφορετικούς κανόνες από την ιδιωτική σφαίρα.

«Ολα αυτά θα μπορούσαμε να τα συζητήσουμε ήρεμα απλά, να πάρουμε από ένα πραγματικό περιστατικό να καταλήξουμε σε μια λύση η οποία είναι αμοιβαία αποδεκτή», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ έκλεισε την τοποθέτηση του πως όλα όσα συνέβησαν σε σχέση με την συγκεκριμένη ταινία «ίσως είναι και μια ένδειξη επιστροφής στην πραγματικότητα το γεγονός ότι αφιερώνουμε τόσο ενέργεια για να συζητήσουμε ένα θέμα ήσσονος σημασίας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here