Με «κόκκινα δάνεια» και προστασία α΄κατοικίας ξεκινούν οι μεταμνημονιακές συζητήσεις με τους θεσμούς

Με τα «κόκκινα δάνεια» και το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας ξεκινούν σήμερα το απόγευμα οι συζητήσεις με τα κλιμάκια των θεσμών στην Αθήνα, στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο κτήριο του υπουργείου Δικαιοσύνης και αύριο, στις 17.00, θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια συνάντηση, ενώ στις 18.00 η συζήτηση θα αφορά στα χρηματοπιστωτικά.

Τα θέματα αυτά, όπως και εκείνα της τοποθέτησης γενικών γραμματέων στο Δημόσιο και των αποκρατικοποιήσεων αποτελούν, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, τα σοβαρότερα μεταξύ των 16 δράσεων που καλείται να υλοποιήσει η κυβέρνηση.

Τα κλιμάκια αναμένεται να παραμείνουν στην Αθήνα έως την Παρασκευή.

Αμέσως μετά, το ΔΝΤ (εκπρόσωπος του οποίου μετέχει στην αποστολή) θα εκδώσει σχετική αναφορά.

Τα συμπεράσματα από την 2η αξιολόγηση θα αποτυπωθούν στην έκθεση που θα δοθεί στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 27 Φεβρουαρίου και θα συζητηθεί στο Eurogroup της 11ης Μαρτίου, όπου θα κριθεί η εκταμίευση των κερδών (ANFAs και SΜPs) που αποκόμισαν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα ύψους 750 εκατ. ευρώ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here