Με τους προέδρους του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής συναντάται ο Αλ. Τσίπρας

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

 

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζει τις επαφές του στο Ισραήλ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενώ το μεσημέρι θα μεταβεί στην Παλαιστίνη, όπου και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τον χώρο της ελληνικής Κοινότητας Ιεροσολύμων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το μεσημέρι θα αναχωρήσει για την Παλαιστίνη και στις 12:50 θα καταθέσει στεφάνι στο Μαυσωλείο Γιάσερ Αραφάτ.

Στις 13:00 θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών παρουσία του πρόεδρου της Παλαιστινιακής Αρχής και του πρωθυπουργού κ. Χαμνταλάχ. Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Αμπάς και κοινές δηλώσεις στα ελληνικά και παλαιστινιακά ΜΜΕ. Εν συνεχεία θα παρατεθεί γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ακολούθως ο κ. Τσίπρας θα αναχωρήσει για την Ιερουσαλήμ και θα έχει το απόγευμα στις 16:15 συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, ενώ μετέπειτα θα μεταβεί στον Ι. Ν. Αναστάσεως.

Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης.

 

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα της επίσκεψης:

10.00 Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Rivlin

11:00 Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον χώρο της ελληνικής Κοινότητας Ιεροσολύμων

12:10 Αναχώρηση για Παλαιστίνη

12.50 Άφιξη στο Μαυσωλείο Yasser Arafat. Kατάθεση στεφάνου.

13.00 Συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών παρουσία του Πρόεδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, κ. Abbas και του Πρωθυπουργού κ. Hamdallah. Κατ’ ιδίαν συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο Abbas. Κοινές Δηλώσεις στα Ελληνικά και Παλαιστινιακά ΜΜΕ.

14.30 Γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν του Πρωθυπουργού

15.35 Αναχώρηση για Ιερουσαλήμ

16.15 Συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο

17.15 Μετάβαση στον Ι.Ν. Αναστάσεως

19.15 Επιστροφή στην Αθήνα

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here