Με μπάντες και πανό υποδέχτηκαν τον χειρουργημένο 14χρονο Αλέξανδρο

Υπό τους ήχους της τοπικής μπάντας των χάλκινων της Κοζάνης φίλοι, συμμαθητές και απλοί κάτοικοι της Κοζάνης υποδέχτηκαν τον 14χρονο Αλέξανδρο Μελισσηνό, που μετά από μια μεγάλη περιπέτεια υγείας επέστρεψε την Κοζάνη.

Πριν από 15 μήνες ο Αλέξανδρος διαγνώστηκε με οστεοσάρκωμα στο πόδι και μετά τις θεραπείες που έγιναν στην Αθήνα κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε εξιδεικευμένο Ιατρικό κέντρο στο Χιούστον των ΗΠΑ. Ένα πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης ξεδιπλώθηκε όχι μόνο στην Κοζάνη αλλά σε όλη την χώρα με εισφορές χρημάτων από απλούς ανθρώπους φορείς και επιχειρήσεις. Ο Αλέξανδρος τελικά διακομισθηκε στις ΗΠΑ και μετά από σειρά επεμβάσεων και ειδικών θεραπειών επι 7,5 μήνες, επέστρεψε σπίτι του.

Συγκινημένος από την απρόσμενη υποδοχή σηκωθηκε από το αμαξίδιο και με τις πατερίτσες αγκάλιασε έναν έναν τους φίλους και τις φίλες του που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το σπίτι του.

«Η χαρά του είναι τόσο μεγάλη που ακόμη δεν έχει επιστρέψει στο σπίτι, είναι ώρες ολόκληρες με τους συμμαθητές και τους φίλους του στην γειτονιά, δεν μπορείτε να πιστέψετε πόσο έχει αλλάξει η ψυχολογία του πόση είναι η χαρά του που ξαναβρίσκει τους φίλους του» ειπε  συγκινημένη στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η μητέρα του,  Χριστίνα, που έμεινε δίπλα του και τους 13 μήνες της νοσηλείας του.

«Οφείλουμε τη χαρά μας  στους χιλιάδες ανθρώπους που μας βοήθησαν να πραγματοποιήσουμε αυτό που πιστεύαμε ότι ήταν καλύτερο για το παιδί μας», είπε.

Το πρώτο καιρό έμειναν σε ξενοδοχείο και στην συνέχεια σε σπίτι που ανέλαβε να βρει η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία του Χιούστον σε συνεργασία με τους ομογενείς της περιοχής. Όπως αναφέρει η Χριστίνα Μελισσηνού, η τοπική εκκλησία ανέλαβε το κόστος του ενοικίου, τόσο του σπιτιού όσο και του ξενοδοχείου στο οποίο αρχικά κατέλυσαν.

«Αυτό που ζήσαμε του 7,5 μήνες στο Χιούστον δεν περιγράφεται με λόγια, οι Έλληνες που μας φρόντισαν τους νοιώθουμε σαν να είναι η οικογένειά μας» κατέληξε η κ. Μελισσηνού.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here