Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε η συμφωνία από την γαλλική Βουλή

Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε από την γαλλική εθνοσυνέλευση η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών που θα σηματοδοτήσει την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό ζήτημα. Σε σύνολο 481 παρόντων βουλευτών οι 412 ψήφισαν υπέρ και 69 κατά.

Η συμφωνία «δεν είναι λευκή επιταγή» τόνισε ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, αντιθέτως απαιτεί να γίνουν «πολλά από μέρους της Ελλάδας, όχι για να τιμωρηθεί, αλλά για να υπάρξει η απολύτως αναγκαία οικονομική ανάκαμψη».

«Το αποτέλεσμα της συμφωνίας, είναι ότι η Ελλάδα παραμένει στην ευρωζώνη, πράγμα που ήταν το βασικό ζητούμενο και η θέση που υπερασπίστηκε με τον πλέον πεισματικό τρόπο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δεν υπάρχει Grexit ούτε προσωρινό Grexit» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, και απευθυνόμενος στους βουλευτές που τοποθετούνται κατά της συμφωνίας δήλωσε :

«Χαιρετίζω το κουράγιο του Αλέξη Τσίπρα που έβαλε το συμφέρον της χώρας πάνω απ’ όλα. Όταν θέλουμε να υποστηρίξουμε τον Α.Τσίπρα, δεν μπορούμε να παίξουμε το παιγνίδι αυτών που θέλουν την έξοδο της Ελλάδας. Και σας το λέω, ότι αυτοί που για λόγους τακτικής ή ιδεολογίας δραστηριοποιούνται σήμερα κατά της συμφωνίας, είναι ως να συμφωνούν με την δυστυχία των Ελλήνων. (…) Το να εγκαταλείψουμε τους Έλληνες, είναι σαν να εγκαταλείπουμε τους εαυτούς μας» είπε ο κ. Βαλς, υπογραμμίζοντας ότι μια χώρα (σαν τη Γαλλία) θα πρέπει να έχει συνέπεια στις αποφάσεις της.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here