Με ΜΑΤ υποδέχθηκαν τη συγκέντρωση των γιατρών στο Υπ. Υγείας (video)

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΣΩΤ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μαζική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης γιατροί και νοσηλευτές  εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονταν ήδη παρατεταγμένοι στην οδό Αριστοτέλους «περιμένοντας» και σε ετοιμότητα τους διαδηλωτές

Ένταση πήγε να δημιουργηθεί όταν αντιπροσωπεία του υγειονομικού προσωπικού προσέγγισε την είσοδο του υπουργείου και τότε τα ΜΑΤ φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες εισήλθαν από την πλαινή είσοδο στο εσωτερικό του «έτοιμοι για δράση».

Οι γιατροί και νοσηλευτές συγκεντρώθηκαν με κύριο αίτημα την μονιμοποίηση των επικουρικών υγειονομικών και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

 

 

Το κάλεσμα είχαν απευθύνει η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

«Οι ανάγκες στη Δημόσια Υγεία και Πρόνοια είναι πάγιες και διαρκείς. Δεν ξεκίνησαν ούτε τελειώνουν με τον κορονοϊό», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει ότι «16.000 εργάζονται στα Νοσοκομεία και τις άλλες υπηρεσίες υγείας με ελαστικές μορφές απασχόλησης». Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες καθότι οι κενές οργανικές θέσεις είναι 40.000».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία «το ίδιο το κράτος διαπιστώνει ότι το κενό τους είναι δυσαναπλήρωτο, γι’ αυτό και οδηγούνται σε συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων». Η Ομοσπονδία προσθέτει επίσης ότι οι επικουρικοί υγειονομικοί που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες της πανδημίας «δεν πληρώνονται το μισθό τους και τα εξαιρέσιμα».

Αιτία πολέμου για την ΠΟΕΔΗΝ η επιστροφή των εργολάβων

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία «η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο της επιστροφής των εργολάβων (καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση) στα Νοσοκομεία», οι οποίοι «στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα στο κράτος, προσφέροντας κάκιστη ποιότητα υπηρεσιών και συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα στους εργαζόμενους».

Η ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά ότι «σκόπιμα η κυβέρνηση δεν ψηφίζει Νομοσχέδιο που θα δίνει δυνατότητα στα Νοσοκομεία σύναψης νέων συμβάσεων εργασίας στις υπηρεσίες στήριξης και ήδη προκηρύσσονται διαγωνισμοί στα Νοσοκομεία για επιστροφή των εργολάβων». Αναφέρει επίσης ότι η επιστροφή των εργολάβων είναι «αιτία πολέμου», προαναγγέλλοντας δυναμικές κινητοποιήσεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here