Με καθυστέρηση δύο ημερών, το ΥΠΕΞ καταδίκασε την τουρκική εισβολή

Χρειάστηκε να περάσουν δύο ολόκληρες μέρες από την εκδήλωση της τουρκικής εισβολής στη Συρία για βγάλει το ελληνικό ΥΠΕΞ  ανακοίνωση καταδίκης της.

Η Ελλάδα συντάσσεται πλήρως με τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταδικάζει τη νέα μονομερή στρατιωτική ενέργεια της Τουρκίας σε έδαφος κυρίαρχου κράτους και την καλεί να θέσει άμεσα τέλος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη ΒΑ Συρία», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως σημειώνει το ΥΠΕΞ οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας αποτελούν παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, υπονομεύουν τη σταθερότητα της περιοχής και θέτουν σε κίνδυνο τις προσπάθειες υπό τα Ηνωμένα Έθνη για επίλυση της συριακής κρίσης.

«Αναγκαστικές μετακινήσεις πληθυσμών στο συριακό έδαφος και διά της βίας αλλοίωση των δημογραφικών δεδομένων, αποτελούν ευθεία παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και ανακαλούν θλιβερότατες μνήμες», προσθέτει το υπουργείο.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Τουρκία καθίσταται υπεύθυνη ενώπιον της διεθνούς κοινότητας για τις δυνητικές ανθρωπιστικές συνέπειες της επιχείρησής της στη Συρία. «Υπογραμμίζουμε ότι μια βιώσιμη λύση στη συριακή διαμάχη δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί με στρατιωτικά μέσα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here