Με καθολική αποχή απαντούν οι εκπαιδευτικοί στο νομοσχέδιο της Κεραμέως για την αξιολόγηση

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση εκπαιδευτικών και Υπουργείου Παιδείας  στη σκιά της απεργίας-αποχής των πρώτων, ενόψει του  νομοσχεδίου για την   αξιολόγηση εκπαιδευτικών.

Μέχρι στιγμής, σε σύνολο 40 ΕΛΜΕ, το 86,2% είπαν ΟΧΙ στα σχέδια της Κεραμέως στην εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση ενώ ακόμη υψηλότερα είναι τα ποσοστά  αποχής που καταγράφηκαν από τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς. Σύμφωνα με την ΔΟΕ με  καταγεγραμμένα πάνω από τα μισά σχολεία της χώρας, η αποχή καταγράφεται στο 90%.

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ ζητούν την άμεση απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης, κάνοντας λόγο για «αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση», ενώ παράλληλα ζητούν να μην έρθει νέο νομοσχέδιο, το οποίο  προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αυτονομία του σχολείου και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, την οποία οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες συνδέουν άμεσα με τις απολύσεις και τον μισθό.Αναφέρουν ακόμη ότι ο σχεδιασμός της πολιτικής ηγεσίας οδηγεί στον ταξικό διαχωρισμό των σχολείων και στην υποβάθμιση του δημοσίου σχολείου.

Με ποσοστό συμμετοχής που αγγίζει σχεδόν το 100%, απαντάει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» στις διαδικασίες αξιολόγησης του υπουργείου Παιδείας.

Ολα τα Δημοτικά Σχολεία του συλλόγου (17/17, ποσοστό 100%) και 16 από τα 18 Νηπιαγωγεία (ποσοστό 90%) συμμετέχουν (ομόφωνα ή με συντριπτική πλειοψηφία) στην απεργία – αποχή από την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση, ενώ σε δυο Νηπιαγωγεία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία καθώς αξιοποιούν την παράταση που δόθηκε.

Η ανακοίνωση του συλλόγου

Τα μέλη του Συλλόγου μας έδωσαν βροντερή απάντηση στον ακραίο αυταρχισμό, τις απειλές, τον εκφοβισμό και τις πολιτικά ανήθικες μεθόδους του Υπουργείου Παιδείας. Όλα τα Δημοτικά Σχολεία (17/17, ποσοστό 100%) και 16/18 Νηπιαγωγεία (ποσοστό 90%) συμμετέχουν (ομόφωνα ή με συντριπτική πλειοψηφία) στην απεργία – αποχή από την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση. Σε δυο Νηπιαγωγεία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία καθώς αξιοποιούν την παράταση που δόθηκε.

Η στάση των εκπαιδευτικών υπερασπίζει το δημόσιο σχολείο και την εργασιακή μας αξιοπρέπεια. Οι εκπαιδευτικοί είπαν όχι στα σχέδια κατηγοριοποίησης και συρρίκνωσης των δημόσιων σχολείων, χειραγώγησης και ομηρίας των εκπαιδευτικών. Καταδίκασαν τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης που αξιοποιεί την πανδημία για να συντρίψει τα μορφωτικά, τα εργασιακά και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Τίποτα πια δεν μπορεί και δεν πρέπει να διασπάσει την ενότητα δράσης του κινήματος στο αίτημα να αποσυρθούν τώρα η ΥΑ για την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και ο νόμος 4692/2020.

Στο μεταξύ νέες κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ανακοινώνοντας σύσκεψη με τηλεδιάσκεψη με όλα τα σχολεία και όλους τους εκπαιδευτικούς  για τις αποφάσεις του κλάδου για συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση την Τρίτη 10 Μαρτίου, στις 19:00.

Ακόμη , καλούν σε μαζική κινητοποίηση την Πέμπτη 4 Μαρτίου, στις 13:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου της Θεσσαλονίκης, στο νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο από τους Φοιτητικούς Συλλόγους, τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Π.Ε.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here