Με ισχιαλγίες αναβάλλει διαρκώς τη δίκη του ο μηνυθείς από 3 δημοσιογράφους για εξύβριση

Για τις 22 Ιανουαρίου του 2019 ανέβαλε χθες το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης την εκδίκαση Μυτιληνιού  που κατηγορείται για  συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση σε βάρος της δημοσιογράφου Ανθής Παζιάνου. (Κατηγορείται ότι την εξύβριζε και την απειλουσε επειδή η δημοσιογράφος είχε κάνει θέμα τον προπηλακισμό μιας 9χρονης Ελληνίδας η οποία έτυχε να φοράει μαντήλι και την θεώρησαν μουσουλμάνα).

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου προσήλθε στη διαδικασία ζητώντας την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης, λόγω του ότι ο πελάτης του έπασχε από ισχιαλγία. Το δικαστήριο παρά την περί του αντιθέτου πρόταση της εισαγγελέως της έδρας ανέβαλε την εκδίκαση, παρέπεμψε όμως την ιατρική γνωμάτευση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου αυτεπαγγέλτως να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες που προκύπτουν από τον έλεγχο της ιατρικής διάγνωσης της αναφερόμενου συμπτώματος. (Το θέμα είναι ότι η ισχιαλγία ΔΕΝ αποδεικνύεται αλλά και δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι ανύπαρκτη)

Σημειώνεται ότι στις 22 Ιανουαρίου του 2019 δικάζεται από το ίδιο δικαστήριο και άλλη υπόθεση, με τον ίδιο κατηγορούμενο, για συκοφαντική δυσφήμηση, εξύβριση και απειλή κατά άλλου δημοσιογράφου, του ΑΠΕ  -κι αυτή η δίκη έχει αναβληθεί δύο φορές. Για αυτήν την υπόθεση είχε συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2017  με τη διαδικασία του αυτοφώρου, έκτοτε όμως δηλώνει ασθενής.

Σε βάρος του εκκρεμεί επίσης κι άλλη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που υπέβαλε πριν από μέρες ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ενώ η διαδικτυακή δράση του με επιθέσεις κατά δημοσιογράφων ελέγχεται και στο πλαίσιο άλλων αναφορών που έχουν υποβάλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης,  εκπρόσωποι της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) και του Σωματείου Εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης της Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ).

Από την αστυνομία και από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης ελέγχονται περίπου 20 άτομα τα οποία καταγγέλθηκε ότι πραγματοποιούσαν διαδικτυακές επιθέσεις σε δημοσιογράφους τις τελευταίες μέρες. Ανάμεσά τους τρεις αστυνομικοί και ένας στρατιωτικός, οι οποίοι ελέγχονται και υπηρεσιακά.

Σημειώνεται ότι από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06.00 σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων που εργάζονται σε μέσα ενημέρωσης της Λέσβου με απόφαση της ΕΣΗΕΠΗΝ καθώς και των άλλων εργαζομένων σε μέσα ενημέρωσης με απόφαση του ΣΕΜΜΜΕΛ, «σε μια προσπάθεια να καταδειχθεί δυναμικά το μείζον πρόβλημα που αφορά στις ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες ασκείται το δημοσιογραφικό λειτούργημα στη Λέσβο και στις συνεχιζόμενες απειλές κατά δημοσιογράφων από ακραία στοιχεία που επιχειρούν να φιμώσουν τον μη αρεστό δημοσιογραφικό λόγο».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here