Με υπογραφή… Βαρουφάκη ο σχολιασμός του τρίτου μνημονίου

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Το κείμενο του τρίτου μνημονίου με σχόλια, σημείο προς σημείο, ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Γιάνης Βαρουφάκης, υπεραμυνόμενος των χειρισμών του κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών.

Για τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση και το φοροσυλλεκτικό μηχανισμό, γράφει: «Τέτοιοι ευσεβείς πόθοι, χωρίς καμία απτή βάση, έχουν να περάσουν ως πολιτική από τις εποχές της Σοβιετικής Ένωσης».

Για τη ρύθμιση των 100 δόσεων κατηγορεί την τρόικα πως «λειτουργεί εκδικητικά, επειδή το μέτρο αποδείχθηκε επιτυχές, μία επιτυχία που η τρόικα δεν μας συγχώρησε ποτέ».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν παραλείπει να επαναλαμβάνει ότι «μία κυβέρνηση καλείται να εφαρμόσει ένα μνημόνιο που δεν πιστεύει», ενώ επιτίθεται στους εκπροσώπους των θεσμών στους οποίους καταλογίζει ότι «σκόπιμα θέλησαν να οδηγήσουν σε ασφυξία την ελληνική οικονομία». Αναφέρει μεταξύ άλλων πως «όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην εξουσία, η τρόικα πυροδότησε το bank run για να ανατρέψει την κυβέρνησή μας ή να την καθυποτάξει».

«Ο υπαινιγμός πως όλα πήγαιναν κατ’ ευχήν στην ελληνική οικονομία μέχρι που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα έκανε μαντάρα είναι το χειρότερο είδος «ιστορίας των νικητών» που κατηγορεί το θύμα για την μοίρα του», τονίζει ο τέως υπουργός Οικονομικών, ενώ δημοσιεύει και τις προτάσεις που είχε παρουσιάσει στους θεσμούς.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here