Με φυλακή απειλείται ο Κιλιντσάρογλου για σκίτσο του Ερντογάν

Tην ποινή της φυλάκισης αντιμετωπίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, καθώς δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σκίτσο το οποίο δείχνει εικόνες ζώων με το πρόσωπο του Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, Τούρκοι εισαγγελείς στην Άγκυρα διέταξαν τη διεξαγωγή έρευνας για προσβολή του προέδρου της Τουρκίας, με αφορμή το σκίτσο που ανήρτησε στο twitter ο αρχηγός του CHP.

 

Σύμφωνα με το παρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Tούρκος εισαγγελέας μπορεί να ζητήσει την άρση της ασυλίας του Κιλιτσντάρογλου, κάτι που αν συμβεί, τότε ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος μπορεί να προφυλακιστεί μέχρι τη δίκη του.

Το σκίτσο που «μοιράστηκε» ο Κιλιτσντάρογλου έδειχνε ζώα τα πρόσωπα των οποίων έμοιαζαν με τον Ερντογάν και είχε τίτλο «Ο Κόσμος του Ταγίπ».

Να σημειωθεί πως το σκίτσο αρχικά είχε δημοσιευθεί από σατιρικό περιοδικό πριν 13 χρόνια, γεγονός που είχε ωθήσει τον τότε πρωθυπουργό Ερντογάν να καταθέσει αγωγή για δυσφήμιση, ωστόσο δικαστήριο της Άγκυρας είχε απορρίψει την υπόθεση, επικαλούμενο την ελευθερία του λόγου.

Την ίδια ώρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε χαρακτηριστικά: «θα ανεχθείτε την κριτική και το χιούμορ! Δεν μπορείτε να το αποφύγετε, στέλνοντάς με φυλακή», ενώ σημείωσε ότι προέτρεψε τους βουλευτές του να πράξουν το ίδιο, αναρτώντας το επίμαχο σκίτσο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here