Με ελληνικές σημαίες και «όχι» στα έδρανα της Ιταλικής Βουλής

Την αλληλεγγύη τους προς τη χώρα μας εξέφρασαν οι βουλευτές του Ιταλικού κόμματος Αριστερά και Ελευθερία τοποθετώντας Ελληνικές σημαίες στα έδρανα τους στην Βουλή και κρατώντας χαρτόνια όπου αναγραφόταν το «όχι», στο ερώτημα που θέτει το δημοψήφισμα της Κυριακής. 

«Δεν είναι μια υπόθεση που αφορά μόνον την Ελλάδα, αλλά την Ευρώπη ολόκληρη. Στηρίζουμε το «όχι», διότι θέλουμε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, των πολιτών, της πραγματικής συμμετοχής και των αξιών. Διότι λέμε όχι στην ανήθικη κερδοσκοπία. Πρώτα από όλα η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, όπως είπε πριν δύο ημέρες και ο Πάπας Φραγκίσκος», τόνισε ο επικεφαλής του κόμματος Νίκι Βέντολα.

Το κόμμα του Αριστερά και Ελευθερία έχει αναλάβει την πρωτοβουλία με το σύνθημα OXIgeNo (προσιδιάζει στη λέξη «οξυγόνο» στα ιταλικά) να ενημερώσει τους Ιταλούς πολίτες σε 84 πλατείες της Ιταλίας την ώρα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, για τις καταστρεπτικές συνέπειες των πολιτικών λιτότητας και των μνημονίων.

Το Σάββατο αναμένεται να μεταβεί στην Αθήνα επταμελής αντιπροσωπεία του κόμματος Αριστερά και Ελευθερία προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη της προς τον ελληνικό λαό και το «όχι» ενώ για τους ίδιους λόγους αναμένεται στην ελληνική πρωτεύουσα ο ιδρυτής και επικεφαλής του κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλλο με τέσσερις βουλευτές του, ο κεντροαριστερός πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Στέφανο Φασσίνα και ο βουλευτής του «Δημοκρατικού Κόμματος» του Ματέο Ρέντσι, Αλφρέντο Ντατόρε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here