Με δυνατά ονόματα, η νέα σεζόν στο θέατρο Πόρτα.

Της ΜΑΡΙΑΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Δυνατά ονόματα  , νέες συνεργασίες και ξένοι σκηνοθέτες. Το πρόγραμμα  του θεάτρου Πόρτα για τη νέα σεζόν  2015-16  ανακοίνωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου, Θωμάς Μοσχόπουλος.  Νίκος Καραθάνος, Ακύλλας Καραζήσης, Γιάννης Μόσχος, Νίκος Χατζόπουλος, Σοφία Μαυραγάνη   είναι τα ονόματα  που περιλαμβάνονται στο ρεπερτόριο καθως και  νέες συνεργασίες με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης  αλλά και με ξένους σκηνοθέτες, όπως ο Καναδός σκηνοθέτης  Άλαν Ντίλγουορθ.

Οι νέες θεατρικές παραστάσεις κινούνται ανάμεσα  στη σύγχρονη και κλασική δραματουργία αλλά και στην δραματουργία χωρών οπως η Αυστραλία και ο Καναδάς. Ακόμη, το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει   θέατρο για παιδιά, χορό, όπερα αλλά και οι   μουσικές Τρίτες  Παράλληλες. Το πρόγραμμα  θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο με επαναλήψεις μερικών επιτυχημένων έργων την περσινής σεζόν, για περιορισμένες παραστάσεις.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα είναι το εξής: :

«Σκοτεινές Γλώσσες»του Άντριου Μπόβελ σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου με τους Άννα Καλαιτζίδου, Χρήστο Λούλη, Άννα Μάσχα, Γιώργο Χρυσοστόμου. Νοέμβριος 2015.
«This is War»της Χάνα Μόσκοβιτς σε σκηνοθεσία Άλαν Ντίλγουορθ, μετους Άννα Καλαιτζίδου και Ηλία Μουλλά. Δεκέμβριος 2015.
«Ιδιοτροπίεςτης Μαριάννας»του Αλφρέντε Μυσσέ σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου με τους Ξένια Καλογεροπούλου, Ντένη Μακρή, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Γιώργο Παπαγεωργίου, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Χρήστο Σαπουντζή, Αλέξανδρο Χρυσανθόπουλο. Ιανουάριος 2016.
«Οι αναστατώσεις του οικοτρόφου Τέρλες» του Ρόμπερτ Μούζιλ σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη με την ομάδα Χάπι-Εντ.Φεβρουάριος 2016.
«Νουάρ»μια παράσταση των Ακύλλα Καραζήση και Νίκου Χατζόπουλου πάνω σε κείμενα της Πατρίτσια Χάισμιθ. Μάρτιος 2016.
«Brazilian Rhapsody»τουΝίκου Καραθάνου
«Το Καινούριο Σπίτι»του Κάρλο Γκολντόνι σε μετάφραση Τζένης Μαστοράκη και σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου.Σκηνικά – κοστούμια Τίνα Τζόκα, κίνηση Ανθή Θεοφυλίδου, μουσική επιμέλεια Νίκος Βίττης. Με τους Μάνο Βαβαδάκη, Μαρία Γεωργιάδου, Θανάση Δήμου, Όλγα Ιωσηφίδου, Θύμιο Κούκο, Ιωάννα Παγιατάκη, Ερατώ Πίσση, Μαρία Τσιμά κ.α Σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. ΜετάτοΠάσχα.
ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
«Μικρό-Μικρό, Μεγάλο-Μεγάλο»Θωμάς Μοσχόπουλος και Χρήστος Παπαδόπουλος. Από 1-3 ετών. Παίζουν Βασίλης Σαφός, Ηλίας Μουλλάς. Σεπτέμβριος 2015.
«Πιάνω Παπούτσι  Πάνω στο Πιάνο» από τους Patari Project . Παράσταση βασισμένη πάνω στην Σταχτοπούτα του Προκόφιεφ και σε μια ιδέα του Θωμά Μοσχόπουλου που παίζεται πάνω σε ένα πιάνο με 6 ηθοποιούς και έναν πιανίστα σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου. Νοέμβριος 2015.
«Ποιος είναι ο Δόκτωρ Κόρτσακ»του Ντέιβιντ Γκρέγκ σε σκηνοθεσία Άννας Μιχελή.Έργο για τον σημαντικό Πολωνοεβραίο παιδαγωγό, διευθυντή του ορφανοτροφείου στο γκέτο της Βαρσοβίας. Συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης Νοέμβριος 2015, Αθήνα Δεκέμβριος 2015.
ΧΟΡΟΣ
«The Hero»της Σοφίας Μαυραγάνη.Νοέμβριος 2015
«Trio»Χρήστος Παπαδόπουλος. Ιανουάριος 2016
ΟΠΕΡΑ
«Πυγμαλίων» του Ζ. Φ. Ραμώ από την ομάδα θεάτρου Ραφή σε σκηνοθεσία Πάρη Μέξη και μουσική διεύθυνση Μιχάλη Παπαπέτρου.Οκτώβριος 2015.
Το «‘Πόρτα» συνεχίζει την συνεργασία του με την ομάδα «Παπαλάνγκι» που διευθύνει ο σκηνοθέτης Τάσος Αγγελόπουλος παρουσιάζοντας την παράσταση«ΝτόμπρεΝτεν»σε γυμνάσια και λύκεια.
Οι Patari Project συνεχίζουν τις παραστάσεις  σε δημοτικά με το «Μπαλ You»
Η Ξένια Καλογεροπούλου θα συνεχίσει τις αφηγήσεις των παραμυθιών για μικρούς ακροατές και η Άννα Παπαφίγκου θα παρασέρνει τα παιδιά σε δράσεις και παιχνίδια.
Τέλος θα επαναληφθούν οι παραστάσεις «Το μυστήριο της πολιτείας Χάμελιν», «Λίλιομ», «Μότζο», «Elvedon».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here