Αρχική Pressroom Διεθνή Με διαχωριστικά στα θρανία ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία στην Ολλανδία

Με διαχωριστικά στα θρανία ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία στην Ολλανδία

Τα δημοτικά σχολεία στην Ολλανδία θα ανοίξουν τη Δευτέρα (11/5) με πλαστικά διαχωριστικά ανάμεσα στα θρανία.

Στο σχολείο Σπρίνγκπλανκ, στην πόλη Ντεν Μπος, πλαστικά διαχωριστικά τοποθετήθηκαν γύρω από τα θρανία των μαθητών και απολυμαντικά τζελ στις πόρτες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επανέναρξη των μαθημάτων, εν μέσω της επιδημίας τουκορονοϊού.  . Οι νέες μολύνσεις στην Ολλανδία μειώνονται εδώ και εβδομάδες και η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τετάρτη το σχέδιό της για άρση  μέτρων.

Τα δημοτικά σχολεία θα ξανανοίξουν στις 11 Μαΐου. «Οι δάσκαλοί μας δεν ανησυχούν», είπε ο Ράσα βαν ντερ Σλούις, ο υπεύθυνος τεχνικός υπηρεσιών του σχολείου. «Έχουμε εύκαμπτα διαχωριστικά που τα αγοράσαμε για να προστατευτούν οι εκπαιδευτικοί αν οι μαθητές βήχουν», πρόσθεσε. Μολονότι τα σχολεία έχουν κλείσει από τις 14 Μαρτίου, αρκετά, συμπεριλαμβανομένου και του Σπρίνγκπλανκ, λειτουργούσαν με προσωπικό ασφαλείας, για τους μαθητές εκείνους οι γονείς των οποίων εργάζονται σε κρίσιμους τομείς, όπως στις υπηρεσίες υγείας. Οι περισσότεροι άλλοι παρακολουθούσαν τα μαθήματα μέσω του διαδικτύου. Η κάθε περιφέρεια θέτει τους δικούς της όρους για την επαναλειτουργία. Κάποιες θα δέχονται τους μαθητές μέρα παρά μέρα. Σε ορισμένα σχολεία οι δάσκαλοι θα φορούν μάσκες.

Μέχρι και σήμερα στην Ολλανδία είχαν καταγραφεί 42.093 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού και 5.359 θάνατοι, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας. Το 1,3% των μολύνσεων και ένας θάνατος αφορούν νέους κάτω των 20 ετών. Τα λύκεια δεν πρόκειται να ανοίξουν πριν από τον Ιούνιο. Στο Σπρίνγκπλανκ, οι μικρότεροι μαθητές θα χρησιμοποιούν μια είσοδο και οι μεγαλύτεροι μιαν άλλη. Οι γονείς θα πρέπει να αφήνουν τα παιδιά τους στην πύλη. «Αυτό που μας ανησυχεί είναι οι ενήλικες», είπε ο Βαν ντερ Σλούις.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here