Με δάκρυα ανακοίνωσε η Μέι ότι παραιτείται στις 7 Ιουνίου

Βαθύτατα λυπημένη για την έκβαση των πραγμάτων έπειτα από πολύμηνες προσπάθειες να βρεθεί μια λύση στο αδιέξοδο του Brexit, η Τερέζα Μέι, δεν άντεξε και δάκρυσε ανακοινώνοντας την παραίτησή της στις 7 Οκτωβρίου.

Η Τερέζα Μέι στο τέλος της ομιλίας της δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της και λύγισε λέγοντας πως «ήταν τιμή μου που υπηρέτησα ως πρωθυπουργός τη χώρα αυτή».

«Είναι πλέον σαφές για μένα ότι είναι προς το συμφέρον του Ηνωμένου Βασιλείου να υπάρξει νέα προσπάθεια για την ανάληψη αυτής της προσπάθειας. Σήμερα ανακοινώνω ότι θα παραιτηθώ από ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος την Παρασκευή 7 Ιουνίου. Έχω συμφωνήσει με τον πρόεδρο του κόμματος ότι η διαδικασία για την εκλογή νέου ηγέτη θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα» επισήμανε η Τερέζα Μέι και πρόσθεσε:

«Διαπραγματευόμουν τους όρους της εξόδου μας. Έκανα ό,τι μπορούσα για να πείσω τους βουλευτές να στηρίξουν αυτή τη συμφωνία. Δυστυχώς δεν τα κατάφερα» τόνισε.

«Είμαι βαθιά λυπημένη που δεν κατάφερα να παραδώσω τον Brexit. Ο διάδοχός μου θα πρέπει να βρει μια συναίνεση. Η συναίνεση θα είναι δυνατή μόνο αν οι δύο πλευρές της συζήτησης συμβιβαστούν» υπογράμμισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

«Είμαι περήφανη για την πρόοδο που έχουμε σημειώσει τα τελευταία χρόνια. Έχουμε βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους από ποτέ να εξασφαλίσουν μια δουλειά. Γνωρίζω ότι το Συντηρητικό Κόμμα μπορεί να ανανεωθεί τα επόμενα χρόνια. Ξέρω ότι μπορούμε να παραδώσουμε το Brexit» ανέφερε.

«Η πολιτική μας μπορεί να βρίσκεται υπό πίεση, αλλά υπάρχουν τόσα πολλά καλά σε αυτή τη χώρα, τόσο πολλά για να είμαστε υπερήφανοι. Εγώ σύντομα θα αποχωρήσω από τη θέση αυτή, που ήταν τιμή μου να έχω, για να εξυπηρετήσω τη χώρα που αγαπώ» ανέφερε χαρακτηριστικά η Μέι και μπήκε ξανά στο Νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, δακρυσμένη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here