Με αυστηρή τιμωρία κινδυνεύει ο ΠΑΟ- Ισως και με -6

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ANT. NIKOΛΟΠΟΥΛΟΣ

Με εξοντωτική ποινή κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός για τα επεισόδια και την διακοπή του αιώνιου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οι πράσινοι, σε μια ακόμη αυτοκαταστροφική συμπεριφορά των οπαδών τους, επειλούνται με -3 για την διακοπή του αγώνα, όμως μπορεί να γίνει και -6 βαθμοί, εφόσον στα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες κατά προσώπων. Πλέον, ο λόγος περνάει στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, η οποία θα αναλάβει την υπόθεση και θα αποφασίσει για τις ποινές του τριφυλλιού.

Στο άρθρο 15 του ΚΑΠ αναφέρεται στην παράγραφο 4β. για -3 εφόσον έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες κατά προσώπων και πρόστιμο από 50.000 – 250.000 ευρώ και ποινή έδρας 2-4 αγωνιστικών εφόσον έχουν σημειωθεί σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας. Με αυτό το άρθρο είχε τιμωρηθεί η ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Μεγάλο ρόλο θα παίξει στο τι θα γραφτεί στο φύλλο αγώνα…

Αναλυτικά το επίμαχο άρθρο 15 αναφέρει:

«4. Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου

Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια στις κερκίδες και στον εν γένει χώρο του γηπέδου, επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α) Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) έως εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000), εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας.

β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές, και εφόσον συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων επιβάλλεται επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών.

γ) Η είσοδος οπαδών πριν την έναρξη ή κατά τη διάρκεια του αγώνα, έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του αγώνα, χωρίς προειδοποίηση, εφόσον συνδέεται με βιαιoπραγίες κατά προσώπων. Ο αγώνας που δεν άρχισε ή διακόπηκε οριστικά κατακυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας με τέρματα 0-3 και από την υπαίτια ομάδα αφαιρούνται επιπλέον τρεις (3) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα.

δ) Σε περίπτωση που η είσοδος των οπαδών έγινε πριν από την έναρξη ή μετά την λήξη του αγώνα και δεν συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή με φθορές ξένης ιδιοκτησίας ισχύουν οι ποινές της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 4 μειωμένες μέχρι το 1/3.

ε) Σε περίπτωση που εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδου υπάρξουν εις βάρος μίας ομάδας τρεις (3) περιπτώσεις εισόδου οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και δημιουργία βιαιοπραγιών εντός αυτού, τότε η εν λόγω ομάδα θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα».

Επίσης, ο ΚΑΠ στο άρθρο 21 αναφέρει πως «Αν ο αγώνας δεν αρχίσει ή διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του, λόγω παραβάσεων του άρθρου 15 του ΠΚ, εκτός των ανωτέρω ποινών (σ.σ. οι ποινές για τη διακοπή), η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με τις λοιπές ποινές που προβλέπονται στο αυτό άρθρο (15) του πειθαρχικού κώδικα)».

Αν ο Παναθηναϊκός τιμωρηθεί με -6 βαθμούς, τότε από τους 32 που έχει τώρα, θα πέσει στους 26 και θα είναι μόλις στο +3 από τα μπαράζ παραμονής και στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού, εφόσον βέβαια ισχύσει η αναδιάρθρωση και πέσουν τρεις ομάδες και ο 13ος παίξει μπαράζ με τον 2ο της Football League. Μεγάλη καμπάνα περιμένει πλέον το τριφύλλι…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here