Με ασφαλιστικά μέτρα απαντά η «Ελληνικός Χρυσός». Απειλεί με ομαδικές απολύσεις

ΦΩΤΟ: EURIKINISSI

Με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Συμβούλιο της Επικρατείας απαντά η Ελληνικός Χρυσός στην κυβερνητική απόφαση να ανακληθούν οι τεχνικές μελέτες των έργων της εταιρίας στην Χαλκιδική. Παράλληλα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναστείλει όλες τις μεταλλευτικές και αναπτυξιακές δραστηριότητές της στη Χαλκιδική.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του  Πολ Ράιτ, Διευθύνοντα Συμβούλου της Ελληνικός Χρυσός: «Αυτή η απόφαση είναι επιζήμια και για την εταιρεία και για τους εργαζόμενους και για την ελληνική κοινωνία. Η Eldorado Gold ωστόσο δεν μπορεί και δεν θα συνεχίσει να επενδύει στα έργα της στην Ελλάδα όταν το Υπουργείο εκφράζει ανοιχτά εχθρική στάση προς την επένδυση, που διατυπώθηκε επίσημα μέσω των πρόσφατων αποφάσεών του. Ελπίζουμε ειλικρινά στην συνέχιση της δραστηριότητάς μας στην Χαλκιδική στο εγγύς μέλλον – κατά προτίμηση όμως μέσω μιας εποικοδομητικής δέσμευσης του Υπουργείου παρά μιας δικαστικής απόφασης».

Ο Πολ Ράιτ ευθέως προειδοποίησε και για ομαδικές απολύσεις: «Είμαστε απογοητευμένοι και μπερδεμένοι από αυτή την απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, Π. Σκουρλέτη, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο 5.000 θέσεις εργασίας» και πρόσθεσε: «Η ανάκληση βασίζεται στην ημιβιομηχανική δοκιμή που ολοκληρώθηκε σε σχέση με τη διαδικασία της τήξης του χαλκού και του χρυσού για την πλήρη καθετοποίηση της παραγωγής στα Μεταλλεία Κασσάνδρας. Η ημιβιομηχανικής κλίμακας δοκιμή ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις της Outotec στη Φινλανδία, ενώ το υπουργείο υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να είχε γίνει εντός πεδίου στη Χαλκιδική».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here