Μαζική συγκέντρωση έξω από τον Ελαιώνα ενάντια στις εξώσεις των προσφύγων

Πρόσφυγες διαφόρων εθνικοτήτων μαζί με τα παιδιά τους συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το καμπ του Ελαιώνα, μετά από κάλεσμα Επιτροπών προσφύγων και της ΚΕΕΡΦΑ.

Σύμφωνα με την παρακάτω ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ:

Ήταν μια εκδήλωση οργής, δύναμης, χαράς και αυτοπεποίθησης ότι δεν θα βγει κανένας στο δρόμο άστεγος με τα παιδιά του.  Με ομιλίες σε πέντε γλώσσες,συνθήματα και τραγούδια, με ένα καλλιτέχνη ξυλοπόδαρο που έπαιζε με τα παιδιά έστειλαν το μήνυμα  ότι δεν θα φύγουν από το καμπ αν δεν τους δοθούν σπίτια για να στεγαστούν. Διάβαζαν  σχετικά κείμενα από εφημερίδα που κυκλοφορεί μέσα στα καμπ σε 4 γλώσσες.
Συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, πανεπιστημιακοί και μια μεγάλη ομάδα αλληλέγγυων εκπαιδευτικών που εργαστεί για πολλά χρόνια στο καμπ του Ελαιώνα.
Ο Μηταράκης μεθοδεύει την έξωση 11.237 προσφύγων όπως ανακοίνωσε από την 1 Ιούνη ενώ από τον Σεπτέμβρη αντί για κάρτα με μετρητά θα δίνει κάρτα για αγορές από τους φίλους του επιχειρηματίες των σούπερ μάρκετ!
Ο Μηταράκης λογαριάζει αν γεμίσει τις πλατείες και τα πάρκα με άστεγους, οικογένειες με παιδιά που φοιτούν σε σχολεία. Λογαριάζει όμως χωρίς τον ξενοδόχο!
Έχουμε την δύναμη να τους σταματήσουμε!
Ήδη, σωματεία εκπαιδευτικών και εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία με ψηφίσματα απαιτούν να μπει τέλος στο αίσχος των εξώσεων και να διαθέσουν οι Δήμοι κτίρια για την στέγαση όλων, προσφύγων, αστέγων και Ρομά.
Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στα στρατόπεδα προσφύγων στο Σχιστό, στη Μαλακάσα,τα Διαβατά.

Οι επιτροπές προσφύγων και η ΚΕΕΡΦΑ καλούν σε Σύσκεψη την Πέμπτη 11 Ιούνη στις 7μμ στην ταράτσα της Αιόλου 47, για την διοργάνωση μεγάλης αντιρατσιστικής κινητοποίησης μέσα στον Ιούνη.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here