Μαζική και δυναμική απάντηση χιλιάδων εκπαιδευτικών σε Κεραμέως-Μητσοτάκη

Μαζική σε όγκο και δυναμική σε παλμό πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν αυτή την ώρα χιλιάδες εκπαιδευτικοί, στο πλαίσιο του πανεκπαιδευτικού συλλαλλητηρίου που διοργανώθηκε νωρίτερα έξω από το Εφετείο και όπου χιλιάδες εκπαιδευτικοί έδωσαν το «παρών» στη μεγαλύτερη συγκέντρωση του κλάδου τα τελευταία χρόνια.

Οι εκπαιδευτικοί που είχαν δώσει ραντεβού στις 11:30 έξω από το Εφετείο Αθηνών,  έχουν πλημμυρίσει την λεωφόρο Αλεξάνδρας, η οποία στο ρεύμα της καθόδου είναι κλειστή με εξαίρεση μια λωρίδα καθώς η συγκέντρωση είναι μαζικότατη.

Στο Εφετείο αυτή την ώρα εκδiκάσθηκε η έφεση που έχει καταθέσει το Υπουργείο Παιδείας ενάντια στην πρωτόδικη απόφαση για την απεργία-αποχή που πρωτοδίκως κηρύχθηκε παράνομη, ζητώντας να κηρυχθεί και καταχρηστική.

Υπολογίζεται ότι στο συλλαλητήριο που ξεκίνησε από το εφετείο συμμετέχουν πάνω από 3.000 άτομα (2.000 σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.) και από τα Προπύλαια περίπου 2.000 άτομα (1.200, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.).

Επίσης, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κήρυξε στάση εργασίας στο Λεκανοπέδιο από τις 11:30πμ έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να δώσουν μαζικά το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

«Η συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία είναι θέμα τιμής και αξιοπρέπειας για τον κλάδο μας στον αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας εκπαίδευσης», σημειώνει η ΟΛΜΕ, τονίζοντας πως «για άλλη μία φορά με διαδικασίες fast track που παραβιάζουν τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας η κυβέρνηση προσπαθεί να απαγορεύσει το δικαίωμα στην απεργία».

«Τη Δευτέρα, ημέρα πανεκπαιδευτικής απεργίας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, επιλέγει η Υπ. Παιδείας να οδηγήσει, για δεύτερη συνεχόμενη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, την εκπαίδευση στα δικαστήρια» τονίζει από τη μεριά της η ΔΟΕ, υπογραμμίζοντας «ενωτικά, μαζικά και αποφασιστικά συνεχίζουμε τον πολύμορφο αγώνα αξιοπρέπειας για το μέλλον των μαθητών μας, του δημόσιου σχολείου και της εργασίας μας».

Η υπουργός Νίκη Κεραμέως μπορεί να γιόρτασε την ημέρα του εκπαιδευτικού στις 5 Οκτωβρίου, την ίδια στιγμή όμως έστειλε εκ νέου στα δικαστήρια τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, ασκώντας έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης που έκρινε την απεργία παράνομη.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα κατέθεσε αγωγή και κατά της ΑΔΕΔΥ που κήρυξε νέα απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης υποστηρίζοντας ότι «η εν λόγω απεργία-αποχή γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών στη δική τους απεργία-αποχή που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν 6 ημέρες». Η απεργία της ΑΔΕΔΥ κρίθηκε από το δικαστήριο παράνομη και καταχρηστική.

Με την έφεση, η οποία εκδικάζεται στο Εφετείο, η υπουργός ζητά να γίνει «πλήρως και ολοσχερώς» δεκτή η αγωγή, δηλαδή να αναγνωριστεί ότι η απεργία είναι παράνομη «και περαιτέρω καταχρηστική», να απαγορευτεί η συνέχιση της απεργίας-αποχής, να επιβληθούν χρηματικές ποινές 10.000 σε κάθε μία από τις ομοσπονδίες, να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή η απόφαση που θα εκδοθεί «συνολικώς ήτοι αναφορικούς προς όλα τα παραπάνω αιτήματα και να καταδικαστούν οι ομοσπονδίες σε δικαστικά έξοδα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here