Μαξίμου: Υποκριτής, δειλός και εθνικά ανεύθυνος ο Κυρ. Μητσοτάκης-Να δώσει εξηγήσεις για τις μυστικές συναντήσεις της Μ. Σπυράκη με τον Ζ. Ζάεφ

Δριμεία επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο εγκαλεί για υποκρισία, δειλία και εθνική ανευθυνότητα, εξαπολύει το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή τις νέες αποκαλύψεις της FAZ για τουλάχιστον δύο μυστικές συναντήσεις της κ. Σπυρλάκη με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.

Ο κ. Μητσοτάκης καλείται από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, να δώσει εξηγήσεις για τις συναντήσεις αυτές και για το περιεχόμενό τους, αν και κατόπιν εορτής.

Αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού:

Η χθεσινή αποκάλυψη της FAZ για τις μυστικές συναντήσεις της κας Σπυράκη, ως ειδικής απεσταλμένης του Κου Μητσοτάκη, με τον Πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ κο Ζάεφ αναδεικνύουν σε όλο το μέγεθός τους την υποκρισία, την δειλία και την εθνική ανευθυνότητα του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ώρα που κατηγορούσε την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία, ήταν η εκπρόσωπος τύπου του κόμματός του που συναντούσε μυστικά την ηγεσία της γειτονικής χώρας, πριν καν ξεκινήσει ο κύκλος των επαφών της ελληνικής κυβέρνησης για το ζήτημα της ονομασίας.

Την ώρα που στο εσωτερικό παρίστανε τον Μακεδονομάχο, ήταν η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος του που εξηγούσε στον κο Ζάεφ, ότι η αντίθεση της ΝΔ στη συμφωνία ήταν προσχηματική και είχε να κάνει με τις δεσμεύσεις του κου Μητσοτάκη στους ακροδεξιούς του κόμματος του.

Ο κ. Μητσοτάκης και η «ειδική απεσταλμένη» του οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και η κα Σπυράκη να σταματήσει τις υπεκφυγές ότι δήθεν συνάντησε τον κο Ζάεφ τυχαία όταν είχε πάει για καφέ.

Οφείλουν να απαντήσουν:  Γιατί κράτησαν τη συνάντηση μυστική;

Ποιος ο σκοπός της συνάντησης πριν καν ανοίξει ο επίσημος κύκλος των επαφών της ελληνικής κυβέρνησης με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ;

Ποια εμπιστευτικά μηνύματα διαβίβασε στον κο Ζάεφ εκ μέρους του κου Μητσοτάκη;

Είχε και άλλες τέτοιες τυχαίες συναντήσεις σε καφετέριες με την πολιτική ηγεσία της γείτονος που επέλεξε να κρατήσει μυστικές;

Αναμένουμε με αγωνία τις επόμενες εξομολογήσεις. Θα είναι όμως και αυτές κατόπιν εορτής…

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here