Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Στουρνάρας ετοιμάζονται να ακυρώσουν όλα τα θετικά μέτρα, να περικόψουν συντάξεις, να συρρικνώσουν το κοινωνικό κράτος

Σκληρή επίθεση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα που μιλώντας στο συνέδριο των ασφαλιστικών εταιρειών, τάχθηκε ολόψυχα με το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα Μητσοτάκη, δηλώντας ότι είναι αναγκαία η συμμετοχή ιδιωτών τόσο στο ασφαλιστικό σύστημα όσο και στη δημόσια υγεία, εξαπέλυσε το Μέγαρο Μαξίμου. 

Ο ελληνικός λαός παίρνει μια γεύση της κοινωνικής ισοπέδωση που ευαγγελίζονται, τονίζει σε ανακοίνωση του το Γραφειο Τύπου του πρωθυπουργού και επισημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Στουρνάρας ετοιμάζονται να ακυρώσουν θετικά μέτρα, να περικόψουν συντάξεις, να συρρικνώσουν το κοινωνικό κράτος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι σημερινές δηλώσεις του κου Στουρνάρα που απηχούν απολύτως το πρόγραμμα και τις προτάσεις του κου Μητσοτάκη είναι σαφέστατες:

«Τα περιθώρια χρηματοδότησης των συντάξεων από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι πλέον στενά και επομένως απαιτείται ένα σύστημα συνταξιοδοτικών προϊόντων του ιδιωτικού τομέα».

Πρόκειται για το διαβόητο ασφαλιστικό Πινοσέτ.

Την ίδια στιγμή ο κος Στουρνάρας αμφισβήτησε και τη δυνατότητα χρηματοδότησης της καθολικής πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, αμφισβητώντας έτσι μια κεντρική κυβερνητική επιλογή στήριξης των ανασφάλιστων συμπολιτών μας.

Ο κος Μητσοτάκης και ο κος Στουρνάρας ετοιμάζονται να ακυρώσουν όλα τα θετικά μέτρα, να περικόψουν και άλλο τις συντάξεις αλλά και να συρρικνώσουν δραματικά το κοινωνικό κράτος.

Οι πολίτες που σε λίγες εβδομάδες θα αποφασίσουν οριστικά, μπορούν να πάρουν σήμερα μια πρώτη γεύση για τη κοινωνική ισοπέδωση που θα προκαλέσει η επαναφορά στις σκληρές ταξικές πολιτικές του κου Μητσοτάκη και των συνοδοιπόρων του.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here