Μαξίμου κατά Αδωνι: Αν του είχε απομείνει ίχνος αξιοπρέπειας θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί-Υποχείριο του ο Κυρ. Μητσοτάκης

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Νέα σφοδρή επίθεση στην ηγεσία της ΝΔ μετά τις αποκαλύψεις ότι ο αντιπρόεδρος και πρώην υπουργός Υγείας νομοθετούσε καθ υπόδειξη της Novartis, εξαπολύουν κύκλοι της κυβέρνησης.

«Μετά και τις σημερινές αποκαλύψεις για την κατά παραγγελία της Novartis νομοθέτηση από τον Άδωνη Γεωργιάδη, εάν του είχε απομείνει ίχνος αξιοπρέπειας, θα έπρεπε να έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή του», τονίζουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

«Όσο για τον κ. Μητσοτάκη, με την πολυήμερη σιωπή του επιβεβαιώνει πως δεν είναι τίποτε άλλο παρά υποχείριο του Αντιπροέδρου της ΝΔ», καταλήγουν.

Οπως αποκαλύφθηκε από τα αρχεία της Νοvartis, σε «προσωπικό σημείωμα» του τότε αντιπροέδρου της Novartis και επικεφαλής του Συνδέσμου Φαρμακοβιομηχανιών, Κων. Φρoυζής, με απίστευτη οικειότητα και τόνο, εκφράζει τα αιτήματα-επιθυμίες της εταιρείας προς τον τότε υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο ίδιος με ανάρτησή του στο Facebook, επιχείρησε να αντικρούσει ότι ήταν πειθήνιο όργανο του κ. Φρουζή, παραθέτοντας στοιχεία και ενέργειες που δεν συμβάδιζαν με τις προβλέψεις της εταιρείας. Ωστόσο, σε δημοσίευμά της η Εφημερίδα των Συντακτών, αναφέρει ότι ο κ. Γεωργιάδης ικανοποίησε όλα τα αιτήματα της εταιρείας.

Όπως μάλιστα αποκαλύπτουν τα στοιχεία που έφεραν στο φως της δημοσιότητας μέσα στο Σαββατοκύριακο οι εφημερίδες Δημοκρατία και Documento, ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ, είχε τόσο οικειότητα με τον Mr Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή, που εκείνος… τον «διέταζε» σε ενικό πρόσωπο, με τον δεύτερο να κάνει τις εντολές Φρουζή… νόμο του κράτους. Ο Φρουζής είναι μάλιστα τόσο αλαζόνας για τις διασυνδέσεις του, που σε έκθεση που αποστέλλει σε ανώτερο του, κομπάζει για τη δυνατότητα του να παρέμβει σε υπουργικές αποφάσεις με την ιδιότητα του προέδρου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ). Γράφει συγκεκριμένα για το πως έχει πετύχει κάτι τέτοιο τη φράση: «Achieved through my SFEE hat».

Υπενθυμίζεται πως όπως αποκάλυψε η Αυγή, ο Φρουζής μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντήσει τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ είχε κάνει τρεις συναντήσεις με τον Γ. Στουρνάρα, και είχε δει ακόμη πέντε υπουργούς της ΝΔ και τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here