Μαξίμου: Erga omnes με συνταγματική αναθεώρηση απαραίτητα για συμφωνία σε ονοματολογικό και είσοδο ΠΓΔΜ σε ΕΕ-ΝΑΤΟ

Τέλος σε συζητήσεις και σενάρια για το όνομα των Σκοπίων, έθεσε η κυβέρνηση με σχόλιο του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Οπως ξεκαθαρίζει το Μέγαρο Μαξίμου, η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί εξ αρχής την εθνική γραμμή. Μια συμφωνία έναντι όλων κατοχυρωμένη με συνταγματική αναθεώρηση είναι απαραίτητες προυποθέσεις για την επίτευξη λύσης και την είσοδο τηςΠΓΔΜ στε ΕΕ και ΝΑΤΟ, τονίζεται.

Ολόκληρο το σχόλιο:

Σε σχέση με τα όσα αναφέρονται σε σχετικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, ο Πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου μετά τις συναντήσεις με τον ομόλογό του από την ΠΓΔΜ υπογράμμισε πως «έχουμε διανύσει μεγάλο μέρος της απόστασης, αλλά υπάρχει ακόμα απόσταση να διανυθεί».

Ως εκ τούτου, η συζήτηση για οποιοδήποτε όνομα είναι κενή περιεχομένου, εάν δεν έχουν πρώτα εκπληρωθεί οι δύο βασικές προϋποθέσεις, τις οποίες η κυβέρνηση έχει θέσει, ακολουθώντας την εθνική γραμμή, από την αρχή της διαπραγμάτευσης για το ονοματολογικό.

Δηλαδή ότι

  1. το erga omnes με συνταγματική αναθεώρηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει συμφωνία.
  2. η υλοποίηση της Συνταγματικής Αναθεώρησης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς (ΕΕ – ΝΑΤΟ).
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here