Μαξίμου: Ανακοινώνει άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου την ώρα που τα νοσοκομεία ασφυκτιούν-Αγνοεί την Επιτροπή των ειδικών

Στη πιο κρίσιμη καμπή για την εξέλιξη της πανδημίας, με 735 ήδη διασωληνωμένους, αριθμός ρεκόρ, η κυβέρνηση δια του Άκη Σκέρτσου να σπεύδει να προκαταλάβει την επιτροπή των λοιμωξιολόγων ανακοινώνοντας σε συνέντευξη ότι αρχές Απριλίου ανοίγουν τα σχολεία και το λιανεμπόριο ενώ στα μέσα Απριλίου η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους.

Την ίδια ώρα ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ με τα νοσοκομεία να ασφυκτιούν και τους νοσοκομειακούς γιατρούς να κάνουν έκκληση για την επίταξη και ιδιωτικών κλινικών.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες κορωνοϊού στην Αττική είναι 2.045 ενώ οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 420, εκ των οποίων σε κλίνες ΜΕΘ νοσηλεύονται οι 395. Σε λίστα αναμονής βρίσκονται περισσότεροι από 25 ασθενείς σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Τις επόμενες ημέρες  αναμένεται στην Αττική να μετατραπούν σε τύπου ΜΕΘ, αίθουσες ανάνηψης και χειρουργεία με στόχο να αυξηθούν οι κλίνες. Κίνηση απελπισίας αφού όπως επισημαίνουν οι εντατικολόγοι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο αριθμός των ΜΕΘ αλλά ότι δεν υπάρχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στη νοσηλεία διασωληνωμένων ασθενών με κορωνοϊό.

Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, της εξαιρετικά κρίσιμης κατάστασης που διανύουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, τα οποία αφορούν 53 χώρες από όλες τις ηπείρους, η Ελλάδα βρίσκεται στην 50η θέση, κάτω από όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που μελετά το πρακτορείο, ενώ βρίσκεται πιο κάτω και από το Περού, την Αργεντινή και το Μεξικό.

Σύμφωνα με το Bloomberg  ανησυχία επίσης προκαλεί το γεγονός ότι στην Ελλάδα καταγράφεται το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας (6,3%), ενώ έχει επίσης και το χειρότερο lockdown με τη μικρότερη κινητικότητα των πολιτών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here