Μαξίμου: Αμηχανία για την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ

Εμφανής είναι για άλλη μία φορά η αμηχανία της κυβέρνησης μπροστά στο κοστολογημένο και άμεσα υλοποιήσιμο σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε διαδικτυακή εκδήλωση το απόγευμα της Τρίτης.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη επανέλαβε μεταξύ άλλων τα περί ανυπαρξίας λεφτόδεντρων, σημειώνοντας μάλιστα πως αν η κυβέρνηση είχε ακολουθήσει, τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Μένουμε όρθιοι Ι και ΙΙ «δεν θα υπήρχε σήμερα περιθώριο στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων».

Η Αρ. Πελώνη μη έχοντας απάντηση αναφορικά με την απορρύθμιση της εργασίας, και τη μη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οδηγήθηκε στη γνωστή κυβερνητική συνταγή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν πρόκειται να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του» και ότι «εμφανίζεται ως προστάτης των τάξεων που αφαίμαξε».

«Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να απλώσει χείρα βοηθείας στους χιλιάδες εργαζόμενους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες γι’ αυτό και αντιδρά σπασμωδικά όταν το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ» ήταν η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι «οι πολίτες έχουν καταλάβει πως η κυβέρνηση φέρνει πιο κοντά την απορρύθμιση της εργασίας, ενώ δίνει βορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που τώρα ονομάζει ζόμπι, στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Παράλληλα, ο Ν. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «περιμένουμε την πρόταση του κ. Μητσοτάκη, λοιπόν, για το ιδιωτικό χρέος, την ανύπαρκτη ρευστότητα στις επιχειρήσεις και το πτωχευτικό έκτρωμα που διασφαλίζει μόνο χιλιάδες λουκέτα και βγάζει στο σφυρί την α’ κατοικία».

Καταλήγοντας, ο Νάσος Ηλιόπουλος καλεί τον Κ. Μητσοτάκη να πει «ποιο είναι το κόστος της πλήρους κατάρρευσης της οικονομίας, των χιλιάδων λουκέτων και των δεκάδων χιλιάδων απολύσεων που δρομολογεί με την άρνηση του να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα στην οικονομία;».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here