Μαξίμου:Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει πρόταση από την Δευτέρα

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει, ως γνωστόν, καταθέσει επισήμως από την προηγούμενη Δευτέρα στους θεσμούς ρεαλιστική και βιώσιμη πρόταση τόσο ως προς τα αναγκαία δημοσιονομικά μέτρα και τις δομικές μεταρρυθμίσεις που προτίθεται να υλοποιήσει, όσο και για το κρίσιμο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, του οποίου η επίλυση αποτελεί προϋπόθεση για βιώσιμη συμφωνία».

Aυτό αναφέρουν κυβερνητικές πηγές ως απάντηση στις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από τη Βαυαρία ότι αναμένει  από τον Ελληνα πρωθυπουργό μια εναλλακτική πρόταση μεταρρυθμίσεων, πριν ξαναμιλήσει μαζί του.

Τονίζουν ότι η ελληνική κυβέρνηση αναμένει με ενδιαφέρον τις παρατηρήσεις των θεσμών πάνω στην πρότασή της, χωρίς να θέτει χρονικό όριο στη διαπραγμάτευση καθώς και ότι  είναι διατεθειμένη να συνεχίσει την προσπάθεια περαιτέρω σύγκλισης σε πολιτικό επίπεδο.

Όπως υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές , «μετά και την προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή είναι σαφές ότι για την Ελλάδα η πρόταση των τριών θεσμών δεν μπορεί να γίνει στο σύνολό της αποδεκτή. Κανένα κόμμα στη Βουλή δεν είπε, ούτε καν υπονόησε, ότι μπορεί να γίνει αποδεκτό αυτό το κείμενο στο σύνολό του».

«Η ελληνική κυβέρνηση μετά την κατάθεση της πρότασής της – που άλλωστε αποτυπώνει και το κοινό έδαφος της διαπραγματευτικής διαδικασίας που ολοκληρώθηκε στα BG – αναμένει με ενδιαφέρον τις παρατηρήσεις των θεσμών πάνω στη πρότασή της και είναι διατεθειμένη να συνεχίσει, από εδώ και στο εξής, την προσπάθεια περαιτέρω σύγκλισης σε πολιτικό επίπεδο», τονίζεται από  το Μέγαρο Μαξίμου.

Προιστίθεται δε πως ο Αλέξης Τσίπρας, η Άγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουλα Ολάντ θα συναντηθούν, ούτως ή άλλως, στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, την ερχόμενη Τετάρτη.

Το Μαξίμου διευκρινίζει επίσης πως η ελληνική πλευρά δεν συνηθίζει να θέτει χρονικό όριο στη διαπραγμάτευση.  Όπως δήλωσε και ο Πρωθυπουργός στη Βουλή, όριο της κυβέρνησης αποτελεί μόνο η επίτευξη μιας κοινωνικά δίκαιης και οικονομικά βιώσιμης λύσης, ικανής να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να δώσει προοπτική στην οικονομία αλλά και αξιοπρέπεια στον ελληνικό λαό.

«Όσο ο ελληνικός λαός θα στηρίζει με αποφασιστικότητα αλλά και με ψυχραιμία την εθνική διαπραγματευτική προσπάθεια, η ελληνική κυβέρνηση θα διαπραγματεύεται με σθένος και υπευθυνότητα και οι δίκαιοι στόχοι της  θα γίνονται ολοένα και πιο εφικτοί».

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here