Μαξίμου: Πρόπλασμα πολιτικού φορέα ανακοίνωσε ο Λαφαζάνης. Ειλημμένη από καιρό η απόφαση να αποχωρήσει από ΣΥΡΙΖΑ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Για πρόπλασμα νέου πολιτικού φορέα και ειλημμένη απόφαση του Π. Λαφαζάνη να διαλέξει χωριστό δρόμο από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν λόγο κύκλοι του Μαξίμου, σχολιάζοντας την απόφαση του να ανακοινώσει κάλεσμα για πολιτική και κοινωνικού συγκρότηση πανελλαδικού κινήματος.

Η θέση της κυβέρνησης είναι οτι ο Π. Λαφαζάνης ταυτίζεται εξ αντικειμένου πολιτικά με τη γραμμή Σόιμπλε για δραχμή με μνημόνιο ενώ ξεκαθαρίζεται και πάλι ότι το 62% του όχι στο δημοψήφισμα δεν έδωσε εντολή ούτε για έξοδο από το ευρώ ούτε για επιστροφή το εθνικό νόμισμα.

Με το σχόλιο του αυτό κύκλοι του Μαξίμου, επισημοποιούν το χάσμα που έχει επέλθει με την Αριστερή Πλατφόρμα και επιταχύνουν πολιτικά τις διαδικασίες διαφοροποίησης εντός του ΣΥΡΙΖΑ με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το πλήρες σχόλιο του Μαξίμου έχει ως εξής:

 

«Η απόφαση του Π. Λαφαζάνη να ανακοινώσει σήμερα, σε συμπόρευση με παράγοντες της πολυδιασπασμένης  εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, το πρόπλασμα  νέου πολιτικού φορέα, οριστικοποιεί την από καιρό ειλημμένη απόφασή του να διαλέξει ξεχωριστό δρόμο από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα πριν από το κοινά αποφασισμένο έκτακτο Συνέδριο.

Επειδή, ωστόσο, ο Π. Λαφαζάνης δικαιολογεί την φανερή, πλέον, δραστηριότητά του για ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, επικαλούμενος την προσήλωση του στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στο αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος, θα χρειαστεί να υπενθυμίσουμε ότι η συντεταγμένη επιστροφή στην Δραχμή, την οποία θέτει ως κεντρικό πολιτικό του στόχο – δηλαδή  Δραχμή με Μνημόνιο –  μπορεί να αποτελεί θέση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά δεν υπήρξε ποτέ προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, οι πάντες γνωρίζουν ότι το 62% του ΟΧΙ, δεν ήταν σε καμία περίπτωση εντολή ούτε για έξοδο από το Ευρώ, ούτε για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here