Μαξίμου: Πολιτικές εξελίξεις μετά την Πέμπτη, 20 Αυγούστου Μέχρι τότε προέχει η συμφωνία

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Η κυβέρνηση διαμηνύει σε κάθε κατεύθυνση ότι οι όποιες αποφάσεις και πρωτοβουλίες της για την άρση του αδιεξόδου στο πολιτικό σκηνικό, θα ανακοινωθούν μετά την Πέμπτη 20 Αυγούστου, οπότε και αναμένεται να έχει εγκριθεί η συμφωνία και να έχει εκταμιευθεί η πρώτη, σημαντική δόση των 26 δις ευρώ.

Στις περαιτέρω κινήσεις που προαναγγέλλει το Μέγαρο Μαξίμου είναι η πρόταση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης που θα καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση και η επιτάχυνση των διαδικασιών για εκκαθάριση της εκκρεμότητας πιθανότατα με νέες εκλογές-εξπρές έως τις μέσα Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους, μέχρι την υπογραφή της σύμβασης με τον ESM και την εκταμίευση του ποσού που προβλέπεται, η κυβέρνηση ασχολείται αποκλειστικά με την ολοκλήρωση των τεχνικών διαδικασιών και αναμένει την έκβαση των ψηφοφοριών στα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια.

Ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Μαξίμου την Τρίτη, οπότε και θα συναντηθεί με το οικονομικό επιτελείο για τα θέματα της συμφωνίας και της δόσης.

«Από τις 20 Αυγούστου και μετά», τόνιζαν οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να καθοριστούν οι περαιτέρω κινήσεις.

Με τον τρόπο αυτό, ο πρωθυπουργός, προαναγγέλει εμμέσως πλην σαφώς ότι μετά την Π’εμπτη, θα έχουμε σοβαρές πολιτικές εξελίξεις.

Ηδη μετά την ψηφοφορία στη Βουλή, τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής και τις νέες απώλειες ψήφων από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση προανήγγειλε ουσιαστικά ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Κοινοβούλιο για την επικύρωση της συμφωνίας, είχε πει ότι θα γίνουν όλα όσα προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής για να ξεπερασθεί το πολιτικό πρόβλημα της χώρας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here