Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης φόρεσε στη κ. Μέρκελ τη φανέλα του ΔΝΤ

Δριμεία επίθεση στον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη για την στάση και όσα είπε στη γερμανίδα καγκελάριο, Α. Μέρκελ, εξαπέλυσε η κυβέρνηση. Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, κατήγγειλαν τον κ. Μητσοτάκη ως βασιλικότερο του βασιλέως, τονίζοντας ότι εμφανίσθηκε στο Βερολίνο φορώντας τη φανέλα του ΔΝΤ. 

Οπως αναφέρουν, μόνος αυτός, «υποστήριξε τους παραλογισμούς του ΔΝΤ και χρέωσε τις καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στην ελληνική κυβέρνηση».

Η κυβέρνηση τον καλεί να προσέξει, γιατί οι αυτόκλητοι αυλοκόλακες ειδικά όταν δεν υφίσταται αυλή οδηγούνται πάντοτε στον αυτοεξευτελισμό και του θυμίζει ότι «όσα διαπιστευτήρια υποταγής και να δώσει, πόσο μάλλον όταν δεν του ζητούνται, δεν πρόκειται να πάρει το χρίσμα που τόσο επιδιώκει».

«Τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα, δυστυχώς γι’ αυτόν, δεν τις διορίζει ούτε η Γερμανία ούτε το ΔΝΤ. Τις εκλέγει ο ελληνικός λαός», καταλήγει το σχόλιο του ρωθυπουργικού γραφείου.

Ολόκληρο το σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου:

Τη στιγμή που όλη η Ευρώπη και οι θεσμοί της αναγνωρίζουν ότι:

  1. η ελληνική οικονομία κινείται σε σταθερά ανοδική τροχιά – η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι το 2016 θα κλείσει με 0,3% ανάπτυξη-,
  2. το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 αναμένεται να διαμορφωθεί ακόμα και πάνω από 2% του ΑΕΠ,
  3. το ΔΝΤ έχει παράλογες απαιτήσεις από την Ελλάδα, οι οποίες βασίζονται μάλιστα σε μη πραγματικά στοιχεία,

και τη στιγμή που ακόμα και η Γερμανίδα Καγκελάριος διατηρεί πολύ πιο μετριοπαθή στάση κατά τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα, αποφεύγοντας να ταυτιστεί με τους πιο ακραίους και παράλογους κύκλους των δανειστών,

ο κύριος Μητσοτάκης, που κατά τα άλλα μας διαβεβαίωνε ότι στο εξωτερικό φορά πάντα τη γαλανόλευκη, εμφανίστηκε σήμερα βασιλικότερος του βασιλέως, φορώντας τη φανέλα του ΔΝΤ.

Στη συνάντηση του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο υποστήριξε, μόνος αυτός, τους παραλογισμούς του ΔΝΤ και χρέωσε τις καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στην ελληνική κυβέρνηση.

Ενημερώνουμε τον κύριο Μητσοτάκη ότι οι αυτόκλητοι αυλοκόλακες ειδικά όταν δεν υφίσταται αυλή οδηγούνται πάντοτε στον αυτοεξευτελισμό.

Του θυμίζουμε τέλος ότι όσα διαπιστευτήρια υποταγής και να δώσει, πόσο μάλλον όταν δεν του ζητούνται, δεν πρόκειται να πάρει το χρίσμα που τόσο επιδιώκει.

Τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα, δυστυχώς γι’ αυτόν, δεν τις διορίζει ούτε η Γερμανία ούτε το ΔΝΤ.

Τις εκλέγει ο ελληνικός λαός.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here