Μαξίμου: Καταθέσαμε πλήρεις προτάσεις-Όχι σε μειώσεις εισοδημάτων 3,6 δις ευρώ

Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση. Αποκρούει πιέσεις και εκβιασμούς που έχουν ξεπεράσει πλέον κάθε όριο και διαμηνύει πως: Πρώτον, έχει καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις για το δημοσιονομικό κενό, τα πλεονάσματα, τη ρύθμιση του χρέους και τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας. Και Δεύτερον, δεν πρόκειται να δεχθεί περικοπές μισθών, συντάξεων και εισοδημάτω μέσω αύξηση του ΦΠΑ, συνολικού ύψους 3,6 δις, όπως ζητά το ΔΝΤ

Η κυβέρνηση, όπως τονίζουν κύκλοι ου Μαξίμου, παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων καθώς εκτιμά ότι οι προτάσεις της ανοίγουν το δρόμο για τελική συμφωνία.

«Η αντιπροσωπεία των υπουργών παρέδωσε στους θεσμούς συμπληρωματικές προτάσεις που καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό και τα πρωτογενή πλεονάσματα. Προτάσεις που ανοίγουν το δρόμο για την τελική συμφωνία που θα καλύπτει τους τρεις πυλώνες –δημοσιονομικό, χρηματοδοτικό και αναπτυξιακό< συμπλήρωναν.

 

Οι ίδιοι κύκλοι ωστόσο διαμήνυαν προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν πρόκειται ποτέ η ελληνική κυβέρνηση να δεχθεί μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ούτε αυξήσεις αγαθών πρώτης ανάγκης, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, μέσω της αύξησης συντελεστών του ΦΠΑ.

Επίσης ξεκαθαρίζουν ότι δεν τίθεται υπό συζήτηση η πρόταση του ΔΝΤ για μειώσεις 1% του ΑΕΠ στις συντάξεις(δηλ. περί το 1,8 δις ευρώ), καθώς και για λήψη εισπρακτικών μέτρων μέσω αύξηση του ΦΠΑ άλλου 1,8 δις ευρώ.

Τα μέτρα αυτά, εν συνόλων 3,6 δις ευρώ, αφορούν τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους και αποδεδειγμένα οδηγούν σε νέο κύκλο ύφεσης, εξηγούσαν κυβερνητικοί παράγοντες.

«Η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη της αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας», κατέληγαν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here