Μαξίμου: Απόλυτα εφικτή η συμφωνία πριν τις 20 Αυγούστου

Τρεις ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Το τελικό συμπέρασμα από την αποτίμηση της κατάστασης και τη στάση των θεσμών  είναι, ότι δεν φαίνεται να υπάρχουν υπερβολικά «προβλήματα» που να εμποδίζουν την κατάληξη των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη συμφωνίας πριν τις 20 Αυγούστου.

Ο χρονικός αυτός στόχος είναι σημαντικός, καθώς τότε λήγει και πρέπει να πληρωθεί ελληνικό ομόλογο αξίας 3,2 δις ευρώ που έχει στα χέρια η ΕΚΤ. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι διάθεση να τρέξουν οι συνομιλίες και να φτάσουμε άμεσα σε συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση με τον ESM, φαίνεται να δείχνουν και οι «θεσμοί», όπως προκυπτει από τις ευνοικές δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ.

Οπως έγινε γνωστό από ελληνικούς κυβερνητικούς κύκλους, «στην συνεδρίαση έγινε επικαιροποίηση και αναλυτική επεξεργασία των στόχων της ελληνικής πλευράς στο τρέχον στάδιο της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς».

>Επίσης επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση ότι είναι απολύτως εφικτή η συμφωνία με τους Θεσμούς, πριν την 20η Αυγούστου, με δεδομένο ότι όλες οι πλευρές θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την απόφαση της Συνόδου Κορυφής των χωρών μελών της Ευρωζώνης της 12ης Ιουλίου.«.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here