Μάτι: Συνεχίζεται ο γολγοθάς για τους εγκαυματίες

Δυόμιση μήνες μετά την εθνική τραγωδία, οι άνθρωποι που τραυματίστηκαν και είδαν δικούς τους ανθρώπους να χάνονται στις φλόγες, προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Στο ισόγειο διαμέρισμα μιας πολυκατοικίας ο 86χρονος Ιωάννης Κωστόπουλος μαθαίνει να περπατάει από την αρχή.

Κάθε ημέρα επί μία ώρα επαναλαμβάνει μηχανικά τις ίδιες αργές κινήσεις υπό την καθοδήγηση φυσιοθεραπευτή. Έχει εγκαύματα στο 30% στο σώματός του. Στα χέρια, στο κεφάλι, στο λαιμό, στα αυτιά και στα πόδια. Τραύματα που απέκτησε στις 23 Ιουλίου όταν προσπάθησε, αλλά δεν κατόρθωσε, να σώσει τη σύζυγό του από τη φωτιά που σάρωσε το Κόκκινο Λιμανάκι.

Ο κ. Κωστόπουλος ήταν ένας από τους δεκάδες εγκαυματίες που νοσηλεύθηκαν για πολύ καιρό στα νοσοκομεία της Αττικής μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Ο ίδιος πέρασε δύο μήνες σε κατάκλιση στο Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων, την πρότυπη μονάδα εξειδικευμένης φροντίδας που υπάγεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Έχουν συμπληρωθεί δύο εβδομάδες από τότε που έλαβε εξιτήριο. Η περιπέτειά του, όμως, δεν έχει τελειώσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας την 23η Ιουλίου και την επόμενη ημέρα 148 ενήλικες και 23 παιδιά που τραυματίστηκαν στη φωτιά στο Μάτι και την υπόλοιπη Ανατολική Αττική μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα ή ιδιωτικά οχήματα σε νοσοκομεία. Από αυτούς, παρέμειναν για νοσηλεία 55 ενήλικες και 12 παιδιά, ενώ οι υπόλοιποι αποχώρησαν άμεσα, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Δεκαπέντε άτομα πέθαναν κατά τη νοσηλεία τους. Σήμερα, οκτώ εγκαυματίες παραμένουν σε νοσοκομεία, εν των οποίων οι τρεις είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here