Μάτι: Απορρίφθηκε δεύτερη φορά το αίτημα να μετατραπούν σε κακούργημα οι κατηγορίες

Όπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές, απορρίφθηκε και το δεύτερο αίτημα του ανακριτή να αναβαθμιστούν οι κατηγορίες για την τραγωδία στο Μάτι, σε κακούργημα. 

Αρχικά και με αφορμή τα δημοσιεύματα της «Καθημερινής» ο ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης ζήτησε την απαγγελία κακουργηματικού βαθμού κατηγορίας σε βάρος 12 προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό από τον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ στη συνέχεια ο ανακριτής του 6ου Ανακριτικού τμήματος επανήλθε για δεύτερη φορά με αίτημα του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Και αυτή τη φορά όμως το αίτημα δεν έγινε δεκτό παρά τις αφόρητες πιέσεις που δέχονται οι εισαγγελείς όχι μόνο από τις εμφανείς πολιτικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης και των ΜΜΕ που τη στηρίζουν αλλά πιθανότατα και από δικαστικούς λειτουργούς.

Προφανώς ούτε ο πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών που ανέλαβε και ολοκλήρωσε την έρευνα για το Μάτι αλλά ούτε και οι δύο εισαγγελείς που πιέστηκαν να μετατρέψουν τις κατηγορίες σε κακούργημα δεν έχουν πειστεί ότι όλα τα τραγικά συμβάντα έγιναν με δόλο.

Σε κάθε περίπτωση θα είναι εξαιρετικά αδόκιμο να επανέλθει το αίτημα για τρίτη φορά. Επιπλέον, η διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα σε αυτή την περίπτωση δεν εισάγεται κατά την κρατούσα άποψη στο Συμβούλιο, διότι η άσκηση ή μη ποινικής δίωξης είναι κυριαρχική κρίση του Εισαγγελέα. Γι’ αυτόν το λόγο εξάλλου ούτε η πρώτη απόρριψη του αιτήματος εισήχθη σε Συμβούλιο.

Πληροφορίες από Efsyn

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here