Μαθήτρια σε Τραμπ: Ντροπή σας που πήρατε λεφτά από το λόμπι των όπλων

Κατά του αμερικανού προέδρου Ντ. Τραμπ, για τις στενές σχέσεις που διατηρεί με την ΝRA, την πανίσχυρη οργάνωση υπέρ της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ και την οικονομική στήριξη που έχει δεχθεί από αυτήν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, έβαλε μαθήτρια του λυκείου της Φλόριντας, όπου 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις σφαίρες ενός 19χρονου.«Προς όλους τους πολιτικούς άνδρες που αποδέχθηκαν τις δωρεές της NRA, ντροπή σας» φώναξε η Έμα Γκονζάλες κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά της οπλοκατοχής στο Φορτ Λοντερντέιλ.

«Εάν ο πρόεδρος μου έλεγε κατά πρόσωπο ότι είναι μια φοβερή τραγωδία κι ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, εγώ θα του έθετα το ερώτημα πόσα πήρε από την Εθνική Ένωση Όπλων (National Rifle Association). Εγώ το γνωρίζω: 30 εκατομμύρια δολάρια» δήλωσε οργισμένη η έφηβη συγκρίνοντας κατόπιν αυτό το ποσό με τον αριθμό των θυμάτων στις ένοπλες επιθέσεις που έχουν συγκλονίσει τη χώρα από τις αρχές του έτους.

«Πόσα αξίζουν αυτοί οι άνθρωποι για εσάς, κύριε Τραμπ;» διερωτήθηκε μπροστά από το πλήθος δεκάδων ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί αξιώνοντας αυστηρότερους ελέγχους στην πώληση όπλων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ  δεν αναφέρθηκε στο πρόβλημα της οπλοκατοχής στο διάγγελμά του μετά την επίθεση στη Φλόριντα, επιμένοντας κυρίως στα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο 19χρονος δράστης.

Η Έμα Γκονζάλες καταφέρθηκε και κατά των Αμερικανών βουλευτών και γερουσιαστών «που χρηματοδοτούνται από τη NRA κι οι οποίοι μας λένε ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να αποτρέψει αυτό ή που υποστηρίζουν ότι η αυστηρότερη νομοθεσία για τα όπλα δεν θα οδηγήσει σε μείωση των περιστατικών βίας με τη χρήση όπλων».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here