Μ. Ρέντζι: Την Δευτέρα πρέπει να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

Την θέση ότι την Δευτέρα πρέπει να αρχίσουν εκ νέου οι συνομιλίες των θεσμών με την Ελλάδα, εξέφρασε  ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Messaggero.

«Όταν βλέπεις έναν συνταξιούχο να κλαίει μπροστά σε μια τράπεζα και τους ανθρώπους που κάνουν ουρά μπροστά από τα ATM, αντιλαμβάνεσαι ότι μια χώρα τόσο σημαντική για τον κόσμο και για τον πολιτισμό της όσο η Ελλάδα δεν μπορεί να καταλήγει έτσι», σημειώνει ο Ρέντσι.

«Είναι επομένως προφανές, ότι την επόμενη ημέρα θα πρέπει να ξαναρχίσουμε να μιλάμε. Η πρώτη που το γνωρίζει αυτό είναι ακριβώς η Άγκελα Μέρκελ», συμπεραίνει, αναφερόμενος στην Γερμανίδα καγκελάριο.

Ο Ρέντσι εκτίμησε επίσης ότι η Ελλάδα, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, δεν θα βγει από την Eυρωζώνη και θα κάνει τα πάντα για να διαπραγματευτεί.

 

«Βεβαίως», σημείωσε, «είναι αδύνατο να σώσουμε την Ελλάδα χωρίς την δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης: την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, τον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής, η νέα αγορά εργασίας εξαρτάται από αυτούς».

Ο Ρέντσι επανέλαβε ότι η οικονομία της χώρας του έχει εξυγιανθεί και δεν κινδυνεύει από τη διάχυση της ελληνικής κρίσης.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here