Με ΜΑΤ και συλλήψεις ψηφίστηκε στη Λαμία απούσης της αντιπολίτευσης η ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτη – Μηνυτήρια αναφορά κατά της νομιμότητας της συνεδρίασης

Επεισοδιακά συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε η διακοπείσα 16η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαμίας για την ανάθεση της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ιδιώτη.

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (25/8) παρουσία μόνον 23 μελών της πλειοψηφίας.

Αρχικά σύμφωνα με το lamiareport.gr ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας απαγόρευσαν την είσοδο σε οποιονδήποτε ήθελε να μπει στο κτίριο πλην δημοτικών συμβούλων και δημοσιογράφων.

Μετά την παρέμβαση των επικεφαλής της μειοψηφίας, διευκρινίστηκε ότι στην αίθουσα δεν μπορούν να περάσουν μόνο όσοι έχουν μηνυθεί από τον Πρόεδρο του ΔΣ για τη συμπεριφορά τους στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Oι σύμβουλοι της μειοψηφίας παρέμειναν στη στοά του κτιρίου αρνούμενοι να συμμετάσχουν στη διαδικασία έως ότου απομακρυνθούν τελείως οι αστυνομικές δυνάμεις και υπάρχει πλήρης πρόσβαση όλων τους στην αίθουσα.

Ταυτόχρονα όμως γινόταν με την παρουσία 23 μελών της πλειοψηφίας η συνεδρίαση με την υπερψήφιση της επίμαχης εισήγησης.

Δύο συμβασιούχοι (οι κκ Μπρέκης και Χουσιάδας) για τους οποίους υπήρχε μηνυτήρια αναφορά από την πλειοψηφία στον Εισαγγελέα, όταν θέλησαν να εισέλθουν στην αίθουσα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Στη συνέχεια η ένταση πέρασε εντός αιθούσης με την είσοδο σε αυτήν του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Γιάννη Τσούνη συνοδευόμενου από μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Λαμιέων. Εκεί απειλήθηκαν και μηνύσεις εκατέρωθεν.

Τελικά και τα 43 θέματα της ημερήσιας διάταξης πέρασαν κατά πλειοψηφία, καθώς οι υπόλοιποι σύμβουλοι λογίσθηκαν  ως απόντες.

Εντούτοις μηνυτήρια αναφορά κατά της νομιμότητας της συγκεκριμένης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ετοιμάζεται να υποβάλει την Δευτέρα η αντιπολίτευση.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here