ΜΑΤ κατά μελών της ΠΟΕΔΗΝ-Σπίρτζης: Σήμερα η κυβέρνηση «χειροκροτά» τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία με ..γκλόμπς

Τα ΜΑΤ εμπόδισαν την διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ, κλείνοντας τον δρόμο στους διαδηλωτές.

Συμβασιούχοι και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, που στηρίζει την κινητοποίησή τους, συγκεντρώθηκαν νωρίς έξω από το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο στάσης εργασίας 7 π.μ. – 10 π.μ., ζητώντας να συναντηθούν με τον Βασίλη Κικίλια.

Στο έδαφος βρίσκεται πιθανότατα τραυματισμένος, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μετέδωσε πριν από λίγο η ρεπόρτερ της ΕΡΤ Κατερίνα Μπατζάκη. Η συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας ξεκίνησε με ένταση καθώς η αστυνομία αρνήθηκε να κλείσει το δρόμο για να γίνει η συγκέντρωση όπως ζήτησε η ΠΟΕΔΗΝ και ακολούθησε συμπλοκή.

Η κατάσταση φαίνεται να έχει πλέον εξομαλυνθεί και ο δρόμος έξω από το υπουργείο Υγείας έχει ανοίξει.

Δήλωση Χρ. Σπίρτζη

Σήμερα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν χειροκροτάει από τα μπαλκόνια τους εργαζόμενους γιατρούς και νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία.

Τους «χειροκροτάει» με γκλοπ στο δρόμο εφαρμόζοντας τον αντιδημοκρατικό νόμο για τις διαδηλώσεις που πρόσφατα ψήφισε ενισχύοντας την εργαλειοθήκη του δόγματος «τρόμος και πάταξη».

Τους «χειροκροτάει» με χημικά και δακρυγόνα αναδεικνύοντας τα ψέματα της κυβέρνησης για τις δήθεν προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών στις δημόσιες δομές υγείας.

Οι ήρωες στην αντιμετώπιση της πανδημίας δεν έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν δημοκρατικά τα αιτήματα και τις αγωνίες τους και τα ΜΑΤ του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη τους το κατέστησαν σαφές σήμερα το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας.

Τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα στα διαγγέλματα του κυρίου Μητσοτάκη διαλύονται με κρότο στην καθημερινότητα των πολιτών που βιώνουν έναν άνευ προηγουμένου αντιδημοκρατικό κατήφορο, στα σχολεία, την καθημερινότητα, την εργασία, τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Δεν αρκούν τα διαγγέλματα για την αντιμετώπισης της κρίσης ούτε η «άριστη» επικοινωνιακή πολιτική εικονικής πραγματικότητας της ΝΔ, που διαψεύδεται κάθε στιγμή από την πραγματική ζωή και τα πραγματικά προβλήματα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here