Μασούτης για δέσμευση περιουσιακών στοιχείων της «Προμηθευτικής»: Εταιρείες προσπαθούν να μας εμπλέξουν

Μετά τη δέσμευση της περιουσίας της «Προμηθευτικής Τροφίμων ΑΕ» για οφειλές 1,5 εκατ. ευρώ που φέρεται να έχει η «Προμηθευτική Κρεάτων ΑΕ»,  η  βορειοελλαδίτικη αλυσίδα σούπερ μάρκετ εταιρεία «Δ. Μασούτης Α.Ε.» (που εξαγόρασε προ τριμήνου την «Προμηθευτική»)  εξέδωσε ανακοίνωση ότι η εταιρεία συκοφαντείται.

Αναφέρει ότι τυχόν οικονομικές διαφορές μπορεί να αφορούν άλλες εταιρείες με τις οποιες η «Προμηθευτικής Τροφίμων ΑΕ» είτε δεν έχει καμια συνεργασία είτε είχε συνεργασία κατά το παρελθόν, αλλά αυτή έχει λήξει.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το τελευταίο διάστημα και μετά τη δημοσίευση της εξαγοράς της εταιρίας «Προμηθευτική Τροφίμων ΑΕ» από την εταιρία «Δ. Μασούτης Α.Ε.»,  καταβάλλεται προσπάθεια συγκεκριμένων εταιριών να εμπλέξουν την Προμηθευτική σε δικαστικές διαμάχες για διαφορές που έχουν οι τελευταίες με άλλα νομικά πρόσωπα, με τα οποία η «Προμηθευτική Τροφίμων ΑΕ» είτε δεν έχει καμία συνεργασία, είτε είχε συνεργασία κατά το παρελθόν και αυτή έχει λήξει. Οι υποθέσεις αυτές θα κριθούν από τα αρμόδια δικαστήρια και η εταιρία μας θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια εναντίον όσων προσώπων, φυσικών ή νομικών, διασύρουν, προσβάλλουν και συκοφαντούν τη φήμη της».

Η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας -μεταξύ αυτής και το σύνολο των τραπεζικών λογαριασμών-, της «Προμηθευτικής Τροφίμων ΑΕ», με προσωρινή διαταγή που εξεδόθη σήμερα. Η διαταγή εκδόθηκε επειδή προσέφυγαν στα δικαστήρια δύο επιχειρήσεις που έχουν απαιτήσεις ύψους 1,5 εκατ. ευρώ από την Προμηθευτικη Κρεάτων ΑΕ -την εταιρεία που διαχειριζόταν τα κρεοπωλεία στα super market ιδιοκτησίας της Προμηθευτικης Τροφίμων ΑΕ.

Ο Μασουτης έχει εξαγοράσει προ τριμήνου την Προμηθευτική Τροφίμων ΑΕ έναντι 30 ή 35 εκατ. ευρώ.

Η κύρια δίκη των ασφαλιστικών μέτρων για το 1,5 εκατ. ευρώ  έχει οριστεί για τις 17 Οκτωβρίου 2018.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here