Μας πήραν χαμπάρι κι οι τουρίστες – Εβαλαν σημαία της ομάδας τους στην Ψέριμο και οι Καλυμνιώτες την πέρασαν για τούρκικη

Καλύμνιος νόμισε ότι Τούρκοι έστησαν τουρκική σημαία στην Ψέριμο σήμερα το μεσημέρι με αποτέλεσμα να ειδοποιήσει το Λιμενικό, το οποιο και αμέσως κινητοποιήθηκε.

Αποδείχτηκε όμως ότι επρόκειτο για 4 πλακατζήδες τουριστες (δύο Βέλγοι και ισάριθμοι Ισπανοί) που «κατά το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του» έκριναν ότι ανήκει και στην ομάδα τους. Οπότε έστησαν εκεί λάβαρο με το σήμα της ομάδας τους (δεν ξέρουμε ποιας, ξέρουμε μόνον ότι ήταν κόκκινη) και φωτογραφήθηκαν. Η σημαία απο μακριά έμοιαζε για τουρκική λόγω του χρώματος και του «ιστορικού» της περιοχής.

Οι τουρίστες έκαναν ημερίσια «κρουαζιέρα» από την Κώ και αγκυροβόλησαν για λίγο στην  Ψέριμο για αναμνηστικη φωτογραφία με το σήμα της αγαπημένης τους ομάδας όπως είπαν. Στη συνέχεια έφυγαν. Οι λιμενικοί ζήτησαν και εξέτασαν τα κινητά τους και είδαν τις φωτογραφίες με τη σημαία της ποδοσφαιρικής ομάδας και το ζήτημα έληξε, παρότι πολλοί αμφιβάλλουν αν η πρόθεση των τουριστών ήταν τόσο αθώα -σίγουρα δεν ήθελαν να κινητοποιήσουν το Λιμενικό, αλλά μάλλον ήξεραν ότι οι σημαιες στα νησιά αυτά είναι casus belli και μάλλον συμβολικά έστησαν της ομάδας τους που ειναι αξιωματικά κατ΄αυτούς (και μάλλον πολλόύς άλλους)  über alles.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here