“Μας αρνείστε ζωτικό χώρο, καταλαμβάνουμε τον δικό σας»-Νίκη των καταληψιών

 

 Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

“Η Κίνηση μας, διακρίνει πίσω από τα υπέρογκα πρόστιμα που επιβάλλονται για τις προσθήκες/μετατροπές που κρίθηκαν απαραίτητες για τη συμπερίληψη και την αυτονομία των ανθρώπων με αναπηρία, βαθιά ριζωμένες ρατσιστικές αντιλήψεις συγκαλυμμένες από τις τυπικές γραφειοκρατικές διαδικασίες. Έχει ως σκοπό να παρακολουθήσει το θέμα στενά και να προχωρήσει με ουσιαστικές δράσεις, παρεμβάσεις και ενέργειές της, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο”.

occupation2

 

Από σήμερα λίγο μετά το μεσημέρι, το γραφείο του δημάρχου Αμαρουσίου τελεί υπό κατάληψη από μέλη και φίλους της “προχωρημένης” Κίνησης Χειραφέτησης ατόμων με αναπηρία. Σύμφωνα με την “Κίνηση” η κατάληψη του δημαρχιακού γραφείου είναι ο μοναδικός εναπομείναν τρόπος απάντησης στην προκλητική συμπεριφορά του δήμου έναντι του δημότη με κινητική αναπηρία και δικαιούχου άδειας περιπτέρου κ. Αντώνη Ρέλλα που εδώ και χρόνια προσπαθεί να πείσει για την ανάγκη ύπαρξης υποδομών προσβασιμότητας στα περίπτερα χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Αίτημα της κατάληψης είναι – ποιο άλλο; – το χρονίζον αίτημα του κ. Ρέλλα  για προστασία του δικαιώματος προσβασιμότητας στους χώρους (περιπτέρου) που αν μη τι άλλο έχουν εξ’ αρχής αδειοδοτηθεί στο όνομα της επαγγελματικής και κοινωνικής ένταξης των ανθρώπων με αναπηρία. Το αίτημα είναι αδιαμφισβήτητα εύλογο. Αν κρίνουμε δε από την προχθεσινή κατάληψη του χώρου αναπηρικής στάθμευσης του κ. Ρέλλα από δημοτικούς κάδους σκουπιδιών, καίτοι δεν τρέφουμε ιδιαίτερο θαυμασμό για τις καταλήψεις ως “όπλο πίεσης”, την συγκεκριμένη δυσκολευόμαστε πολύ αν μη τι άλλο να την αντιληφτούμε ως παράλογη. Το αντίθετο μάλλον…

Tελικά η πίεση απέδωσε. Το αίτημα των καταληψιών δικαιώθηκε. 

Ιδού το έγγραφο του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, με το οποίο αναγγέλλεται απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ που επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα  που επιτείνει η νομοθετική παράβλεψη:

WINole

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here