Μαρτυρία πρώην μέλους της ΧΑ: Εμείς οργανώσαμε την επίθεση στο μαγαζί του Βραχνή

 

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής στη δίκη του αντιφασίστα Γιώργου Βραχνή για την επίθεση που δέχθηκε τον Ιούνιο του 2012 από μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης. 

Ο Γ.Βραχνής, ιδιοκτήτης καφενείου στη Βέροια  στο οποίο εισέβαλαν χρυσαυγίτες και το έσπασαν, αθώωθηκε χθες ομόφωνα, ύστερα από πέντε χρόνια δικαστικής αντιδικίας, αφού τον μήνυσε η  Χρυσή Αυγή για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση!

Το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής που συμμετείχε στην επίθεση κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Γ.Βραχνή και ομολόγησε ότι η επίθεση στο καφενείο ήταν σχεδιασμένη από τα κεντρικα των τοπικών οργανώσεων της περιοχής.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση στο Facebook της δικηγόρου Έφης Τέλλη:

Πρωην μέλος της Χ.Α. μαρτυρας υπεράσπισης του Βραχνή!

Θέλω να πω το εξής:Την Τρίτη στη δίκη έζησα μία από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές της 25ετούς δικηγορικής μου ζωής.

Πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, υποψήφιος Βουλευτής, επιστημονικός συνεργάτης επι χρόνια βουλευτη της Χ.Α., ο οποίος έχει φυγει εδώ και καιρο, ο οποίος είναι και μάρτυρας κατηγορίας στη βασική δίκη της Χ.Α., ηρθε και είπε τα εξής:

«Εμείς (Χ.Α) οργανώσαμε την επίθεση στο μαγαζί του Βραχνή από τα κεντρικα των τοπικών οργανώσεων της περιοχής.Το κάναμε για αντίποινα γιατι οι γιοι του Βραχνή συμμετείχαν στα πρωινά επεισόδια.

Διαλέξαμε 25-30 γεροδεμένους άντρες για την επίθεση. Πήραμε μαζί μας και φυλλάδια για την περίπτωση που μας σταματήσει η αστυνομία για να πουμε ότι δήθεν κάναμε προεκλογική εκστρατεία. Ειχαμε όλοι κονταρια και πάνω είχαμε δέσει κάτι σαν σημαία. Μέσα στο μαγαζί ήταν γύρω στα 7-8 άτομα γυναικες και αντρες που διασκέδαζαν, στόχος ήταν ο Βραχνής. Αντίκειται στη κοινή λογική να δεχτεί κανείς ότι μας επιτέθηκαν αυτοί.

Σε ερωτηση του δικαστή απάντησε: «Στα πρωινα επεισόδια από την μια ήμασταν εμείς οι φασίστες και από την άλλη οι αντιφασιστες.»

Να θυμίσω ότι γι αυτό το περιστατικό σε άλλη δίκη ο Βραχνής είχε καταδικαστεί για εξυβρίσεις, απειλές κατά μελών της Χ.Α.και μια σωματική βλάβη σε ποινη φυλάκισης 4 μηνών και 20 ημερών.

Από προχθές που ήξερα ότι αυτό θα συμβεί, αισθάνομαι βαθύτατα συγκινημένη.Θα ήθελα προσωπικα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Η.Σ. για την κατάθεση του και το θάρρος του!

Οι ευχαριστίες προς τους λοιπούς μάρτυρες είναι ούτως ή άλλως δεδομένες καθώς εδώ και χρόνια δίνουμε τις ίδιες μάχες από τα ιδια μετερίζια.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here