Μάρτυρες υπεράσπισης αναζητά ματαίως ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης

Στο κυνήγι μαρτύρων υπεράσπισης έχει βγει ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης. Μόλις τέσσερις  συνάδελφοί του  έχουν μέχρι στιγμής αποδεχτεί να καταθέσουν στο Πειθαρχικό του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) υπέρ του.

Αρχικά είχαν προταθεί από την πλευρά του 30 και βάλε  άτομα να καταθέσουν για τη σωρεία των καταγγελιών που υπάρχουν σε βάρος του από γυναίκες συναδέλφους του για σεξουαλική παρενόχληση ακόμη και απόπειρα βιασμού.

Οι περισσότεροι μάλιστα  δεν είχαν καν ενημερωθεί με αποτέλεσμα να αρνηθούν να καταθέσουν υπέρ του καταγγελλόμενου ηθοποιού.

Μεταξύ των προσώπων που είχε προτείνει η πλευρά Φιλιππίδη ήταν και ο ηθοποιός και βουλευτής του ΜΕΡΑ 25, Κλέων Γρηγοριάδης, ο οποίος με επιστολή του απάντησε αρνητικά στο ΣΕΗ.

Στην επιστολή του ο Κλέων Γρηγοριάδης ανέφερε πως με τον Πέτρο Φιλιππίδη σπούδαζαν μαζί στη σχολή θεάτρου στα τέλη της δεκαετίας του 80 με αρχές του 90. Μετά την αποφοίτησή τους και μέχρι σήμερα όπως ανέφερε, είχε δει τον Πέτρο Φιλιππίδη μόλις δύο φορές, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει για τον ηθοποιό κάτι. Στην ίδια επιστολή ο βουλευτής τονίζει εξάλλου ότι στέκεται στο πλευρό των καταγγελλουσών γυναικών.

Νέα στοιχεία στον εισαγγελέα

Την ίδια ώρα η εισαγγελική έρευνα που έχει ξεκινήσει αναφορικά με τον Φιλιππίδη προχωρά. Το πρωί της Τρίτης ο Πασχάλης Τσαρούχας όπου με την ιδιότητα του προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, κατέθεσε νέους «καυτούς» φακέλους καταγγελιών για υποθέσεις σεξουαλικής βίας που βαραίνουν τρανταχτά ονόματα του θεάτρου. Μεταξύ αυτών και όλες οι καταγγελίες για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Μία από αυτές αφορά σύμφωνα με πληροφορίες σε κακουργηματική πράξη και δεν έχει παραγραφεί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here