Μαρμάρι: Νέα αναζωπύρωση- Μέσα στον οικισμό Κοκκίνη η φωτιά

Αναζωπύρωση στον οικισμό Κοκκίνη. Η φωτιά βρίσκεται μέσα στις αυλές των σπιτιών. Προσπάθεια των εναέριων μέσων να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Νωρίτερα η πυροσβεστική είχε ανακοινώσει ότι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε ξέσπασε στην Εύβοια, αυτή τη φορά κοντά στο Μαρμάρι, μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα, είχε οριοθετηθεί..

Στην περιοχή που πνέουν ισχυροί άνεμοι συνεχίζουν να επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 26 οχήματα. Περιοδικά επιχειρούν 9 Ε/Π και 1 Α/Φ. Συνδρομή από Ε.Σ., Λ.Σ., εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ζήτησαν την εκκένωση σπιτιών στις παρυφές του Μαρμαρίου ενώ από τα ξημερώματα έχουν εκκενωθεί ο οικισμός Κοκκίνη και ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Γιατρών. Σε επιφυλακή επιβατηγό πλοίο εάν χρειαστεί για τη μεταφορά κατοίκων και παραθεριστών.

Γι’ αυτό το λόγο δεν εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Ραφήνα προς Μαρμάρι και από Αγία Μαρίνα προς Νέα Στύρα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή Φυγιά της Καρύστου που βρίσκεται ανάμεσα στα Στύρα και το Μαρμάρι.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός έκανε έκκληση για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς το τεράστιο μέτωπο είναι ανεξέλεγκτο. Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ στην περιοχή πνέουν άνεμοι άνω των 7 μποφόρ. Αυτός είναι και ο λόγος ότι δεν μπόρεσαν να πετάξουν τα Καναντέρ και επιχειρούν δυο ελικόπτερα Ericson.

Από το 112 δόθηκε εντολή να εκκενωθούν δυο οικισμοί και συγκεκριμένα ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Γιατρών και ο οικισμός Κοκκίνι καθώς και το Μαρμάρι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πύρινο μέτωπο πέρασε μέσα στον οικισμό Κοκκίνη και ήδη κάποια σπίτια έχουν πάρει φωτιά.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατευθύνουν τους κατοίκους προς την παραλία.

Μέχρι στιγμής επιχειρούν μόνο επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι είναι σε αναμονή των εναέριων μέσων αν και προβληματίζουν οι ισχυροί άνεμοι για το εάν τελικά θα μπορέσουν να επιχειρήσουν πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα στο πολύ μεγάλο πύρινο μέτωπο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here