Μαρκογιαννάκης: Καταγγέλλει μαζική αγορά καρτών μελών της ΝΔ από οικονομικά ισχυρούς παράγοντες

Σε σοβαρές καταγγελίες για το τρόπο διεξαγωγής των εσωτερικών εκλογών στη ΝΔ και την ανάδειξη υποψηφίων βουλευτών, προχώρησε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Χανίων Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίες  μίλησε για μαζική αγορά καρτών των 12 ευρώ από οικονομικά ισχυρούς παράγοντες για λογαριασμό συγκεκριμένων υποψηφίων προκειμένου να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης τάσσεται κατά της πληρωμής των 12 ευρώ προκειμένου να αποκτήσουν τα μέλη δικαίωμα συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές γιατί αποκλείει τους πιο οικονομικά αδύναμους ενώ επιπλέον οδηγεί σε τοπικές διαπλοκές.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφέρει: «Πιστεύω ότι είναι λάθος η πληρωμή των 12 ευρώ για την απόκτηση της κάρτας μέλους του κόμματος για ένα χρόνο και κατ’ επέκταση, του δικαιώματος συμμετοχής στην ψηφοφορία. Κατ’ αρχάς η αποδοχή των αρχών και των ιδεών ενός κόμματος και η δυνατότητα ενεργούς συμμετοχής στα δρώμενα του, δεν μπορεί να είναι αντικείμενο οικονομικής συναλλαγής.

Περαιτέρω είναι τραγικό να αγνοούνται και να παραγκωνίζονται καλοί μας φίλοι, πραγματικοί αγωνιστές, γιατί δεν διαθέτουν χρήματα. Και δυστυχώς αυτή την εποχή είναι παρά πολλοί. Το βιώνουμε άλλωστε σε μεγάλη έκταση καθημερινά, που τους βλέπουμε, να οργίζονται για τον αποκλεισμό τους.

Το χειρότερο όμως και πλέον επιζήμιο είναι ότι υπάρχει ο κίνδυνος να ενισχυθεί η κακόβουλη επιχειρηματολογία των αντιπάλων μας, ότι η Ν.Δ. είναι το κόμμα των ευπόρων.

Και κάτι ακόμα χειρότερο. Αναπτύσσονται μικρές τοπικές διαπλοκές. Υποψήφιοι αποδέχονται την προσφορά οικονομικά ισχυρών παραγόντων, οι οποίο κυριολεκτικά «αγοράζουν» αδιακρίτως ταυτότητες για πληρωμή καρτών, χωρίς καμία γνώση ή συμμετοχή στην διαδικασία, των κατόχων τους. Έτσι εκτός από την καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, μ’ αυτή την θλιβερή συναλλαγή, συμβαίνει ένας αγνός Νεοδημοκράτης που δεν θα έχει την δυνατότητα λόγω οικονομικής αδυναμίας να πληρώσει για να ψηφίσει, να βλέπει ένα πολέμιο της Ν.Δ. να συμμετάσχει στην ψηφοφορία. Δικαιολογημένα δεν θα επαναστατήσει;

Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό, σε μία συγκεκριμένη περιοχή του νομού μας, έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Φθάνει να ρίξει κάνεις μια ματιά στον αριθμό των εγγεγραμμένων κατά Δήμο».

Ο πρόεδρος της ΝΔ πάντως σε σημερινό του άρθρο στον «Φιλελεύθερο» αναφέρει ότι είναι πρωτοφανής ο αριθμός συμμετοχής στην διαδικασία «όχι μόνον για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και για μεγάλα κόμματα της Ευρώπης». Υπογραμμίζει ότι οι πολίτες αυτοί στηρίζουν εμπράκτως τη στρατηγική επιλογή της ΝΔ να ενισχύεται οικονομικά με πλήρη διαφάνεια από τους πολίτες. «Είπαμε ότι θέλουμε λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους, θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω τα 155.000 ενεργά μέλη μας που σε αυτές τις δύσκολες εποχές έδωσαν 12 ευρώ ως ετήσια συνδρομή για να λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία και να ενισχύσουν έτσι τη συλλογική μας προσπάθεια. Σημειώνω δε ότι 30.000 εξ αυτών είναι νέα μέλη που γράφηκαν για πρώτη φορά στη Νέα Δημοκρατία», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here