Μάρδας: Θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις τον Ιούνιο

Η καταβολή μισθών και συντάξεων είναι διασφαλισμένη για τον Ιούνιο, εκτίμησε  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στον τηλεόραση του τηλεοπτικού σταθμού «Star».

«Με τα δεδομένα που έχουμε πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός.Σχετικά με την αποπληρωμή του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), εξήγησε πως δεν μπορεί να απαντήσει, καθώς έως τα τέλη του Ιουνίου διαμεσολαβούν μία σειρά παραγόντων, όπως η επίτευξη συμφωνίας και οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Ο κ. Μάρδας  θεωρεί πως στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών, ενώ αποκάλυψε πως στις 24 Φεβρουαρίου τα δημόσια ταμεία ήταν άδεια.

«Εάν οι εταίροι δεν επιδίωκαν τη συμφωνία, θα μπορούσαν να μας είχαν τελειώσει στις 12 Μαΐου» υποστήριξε εν συνεχεία, ενώ κατέστησε σαφές πως «γίνεται μεγάλη προσπάθεια, ώστε να φθάσουμε σε ένα αποτέλεσμα»

Περιγράφοντας τις διαφορές μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε πως το «κενό» των δύο πλευρών ανέρχεται στα 2,2 – 2,3 δισ. ευρώ,προσθέτοντας πως η Ευρώπη δεν θα ρισκάρει τη ρήξη για 2,3 δισ. ευρώ.

Όπως εξήγησε, έχουμε συμφωνήσει στο 90% του προγράμματος, καθώς απομένουν μόνο τα ζητήματα των συντάξεων και του ΦΠΑ. 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here