Μάρδας: Ποτέ δεν συζητήσαμε στη κυβέρνηση παρόμοια σχέδια

Στην κυβέρνηση και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν υπήρχε καμία γνώση των όσων φέρεται να σχεδίαζε ο Γιάνης Βαρουφάκης, δήλωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

«Τέτοια γνώση στο ΓΛΚ δεν υπήρχε, ενώ σε επίπεδο κυβερνητικής πολιτικής δεν συζητήθηκε ποτέ ένα τέτοιο σχέδιο. Η κυβερνητική πολιτική συζητείται αρχικά στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής(ΚΥΣΟΙΠ), υπάρχει και το υπουργικό συμβούλιο και ένα σωρό άλλα όργανα με τη βοήθεια των οποίων αναπτύσσονται οι πολιτικές της χώρας. Αυτά τα θέματα στο ΚΥΣΟΙΠ στο οποίο συμμετέχουμε δεν συζητήθηκαν ουδέποτε» δήλωσε ο κ. Μάρδας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αρκέστηκε να σημειώσει επί του περιεχομένου του φερόμενου σχεδίου Β’ ότι «αυτή η ιστορία ακούγεται πάρα πολύ ωραία… για ένα μυθιστόρημα». Και πρόσθεσε πως εάν τίθενται θέματα νομιμότητας από αυτή την υπόθεση, «τότε θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία».

Στην ερώτηση εαν υπάρξει επίσημη κυβερνητική απάντηση, ο κ. Μάρδας είπε πως «ο πρωθυπουργός έχει ήδη απαντήσει με τον α’ ή β’ τρόπο σε όλα αυτά τα σενάρια».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here