Μάρδας: Κανένα έμβασμα μετά τον Γενάρη. Μαξίμου: χυδαία συκοφαντία

Διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο ο κ. Μάρδας  το δημοσίευμα της  εφημερίδας Bild  που  υποστηρίζει  ότι αυτός είναι ο υπουργός  της ελληνικής κυβέρνησης που έβγαλε τα 80.000 ευρώ στο εξωτερικό και προσφεύγει στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών  Δ. Μάρδας, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Antenna  είπε ότι θα δώσει στην δημοσιότητα το πόθεν έσχες , θα ζητήσει από την Eurobank την κίνηση των λογαριασμών του από τον Ιανουάριο  και μετά και θα το καταθέσει στο γραφείο του πρωθυπουργού   ενώ θα  ζητήσει  και βεβαίωση από την  ίδια την τράπεζα για να φανεί ότι  από τον Ιανουάριο και μετά δεν υπάρχει κανένα έμβασμα στο εξωτερικό.

Ο υπουργός δήλωσε ακόμα ότι στο αντίγραφο του πόθεν έσχες, αποδεικνύεται ότι όλα τα ποσά είναι νόμιμα και φορολογημένα, ακόμα και αν έγινε κίνηση χρημάτων  πριν από τις εκλογές.  Είπε επίσης, ότι   τον περασμένο Οκτώβρη και Νοέμβρη, μετέφερε χρηματικά ποσά στο εξωτερικό καθώς επρόκειτο να φύγει η κόρη του για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. » Μετά τον Γενάρη, δεν έγινε καμία κίνηση» πρόσθεσε ο κ. Μάρδας.

Το επίμαχο  δημοσίευμα της  Bild έχει τιτλο:» Ο αναπληρωτής του Βαρουφάκη έβαλε 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο;» Κι ενώ στον τίτλο έχει ερωτηματικό, δημοσιεύει τη φωτογραφία του Δ. Μάρδα και σχολιάζει το δημοσίευμα της εφημερίδας » Θεσσαλονίκη» , σύμφωνα με το οποίο , αναπληρωτής υπουργός  της κυβέρνησης, που δεν κατονομάζεται, έχει βγάλει 80.000€ στο Λουξεμβούργο τον Μάρτιο.

Τι λέει η κυβέρνηση

Για χυδαία συκοφαντία και προβοκάτσια μιλά το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την δημοσιοποίηση των δηλώσεων πόθεν έσχες και των τραπεζικών λογαριασμών του αναπληρω΄τη υπουργού Οικονομικών. Κυβερνητικοί κύκλοι σχολίαζαν χαρακτηριστικά:

Από το «Πόθεν Έσχες» που κατέθεσε στη Βουλή [27.04.2015] ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας, καθώς και από φωτοαντίγραφα όλων των λογαριασμών του και τις κινήσεις τους, αποδεικνύεται αυτό που ισχυριζόμαστε από την πρώτη στιγμή. Ότι πρόκειται για χυδαία συκοφαντία στο πρόσωπο του Αναπληρωτή Υπουργού και προβοκάτσια στρεφόμενη εναντίον της κυβέρνησης.

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Ας το αντιληφθούν όσοι κάνουν τέτοια «δημοσιογραφική» έρευνα, αλλά και όσοι σπεύδουν να την υιοθετήσουν για μικροκομματικούς λόγους. Προφανώς ο κ. Μάρδας θα κινηθεί νομικά για να υπερασπιστεί τα αυτονόητα.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here