Μανωλάς: Θα καλέσω όλη τη Ρόμα για τηγανητές πατάτες- Νέο ρεκόρ Γκίνες για τους Ναξιώτες

Το ρεκόρ Γκίνες σερβιρίσματος τηγανητής πατάτας κατέρριψαν και φέτος οι Ναξιώτες  παραγωγοί της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, που εδώ και δυο χρόνια έχουν πάρει τα πρωτεία από τους Αμερικανούς.

Σε λιγότερο από οκτώ ώρες τηγάνισαν 625 κιλά απο τις ξεχωριστές πατάτες της Νάξου, στο πλαίσιο του «φεστιβάλ» που καθιέρωσαν στο νησι τους εδώ και 9 χρόνια. Το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί επίσης στη Νάξο πέρυσι, ήταν  554 κιλά και πιο πριν το κατείχε η εταιρεία Twin Oaks Farms, στην πόλη Eagle της πολιτείας Αϊνταχο των ΗΠΑ με  454.95 κιλά.

Πάντως για την επίσημη καταγραφή του ρεκόρ απομένει η πιστοποίηση του Γκίνες. Για το λόγο αυτό ειδικοί σε θέματα υγιεινής και ζύγιζης παρακολουθούσαν τη διαδικασία προκειμένου να διασφαλίσουν, ότι τηρήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις για την επίτευξη του στόχου.

Η γιορτή έγινε στις Κάπαρες, στη δυτική Νάξο,  και παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος,  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο βουλευτής Κυκλάδων με το ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, ο οποίος έχει καταγωγή από τη Νάξο. Ξεχώρισε η παρουσία του Ναξιώτη ποδοσφαιριστή της Ρόμα Κώστα Μανωλά, ο οποίος αν και το βράδυ της Παρασκευής αγωνιζόταν με την ομάδα του απέναντι στη Μίλαν, την επομένη βρέθηκε στο νησί του για τη μεγάλη γιορτή. Μάλιστα εξέφρασε την επιθυμία του να βοηθήσει στην ακόμη μεγαλύτερη προβολή της Νάξου, κατασκευάζοντας ένα ξενοδοχείο στο οποίο θα προσκαλέσει για διακοπές τους διάσημους συμπαίκτες του στην ιταλική ομάδα ποδοσφαίρου

Παρών και ο σεφ Βασίλης Καλλίδης, καθώς και ο σχεδιαστής Νίκος Αποστολόπουλος, ο Ναξιώτης ηθοποιός Λευτέρης Ελευθερίου, ο οποίος μάλιστα στην επόμενη ταινία του θα υποδηθεί έναν πατατοπαραγωγό, έμμεσα παρουσα και  η αθλήτρια στίβου του Πανναξιακού Μαρία Μπελιμπασάκη, που πρόσφατα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 400 μέτρα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (δεν κατάφερε λόγω υποχρεώσεων να παρευρεθεί και έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα)

naxos5

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here